Vinn 10.000 kroner for lengste fisk

– annonse top –

Søndag 16. mars kan du vinne hele 10.000 kroner dersom du klarer å hale i land den største fisken, når Hadsel jeger- og fiskeforening arrangerer konkurranse på Hadseløya.

– annonse inline –

Det er Hadsel jeger- og fiskeforening som arrangerer isfiskekonkurranse på Bergvikvannet ved Stokmarknes. Førstepremien er på kr. 10000,- for den lengste fisken i konkurransen. Vinneren får også vandrepokal. 2. premie er på kr 2000,-. I tillegg trekkes mange premier på startnummeret. Alle barn under 16 år får medalje for deltakelsen.

– Etter mange år med isfiskekonkurranser i kommunen, bestemte vi oss for fire år siden å arrangere det som nå er en av de største i sitt slag i Nord-Norge, med en førstegevinst på 10.000,- kroner. En slik storsatsing er mulig takket være god støtte fra det lokale næringslivet, og mange frivillige i foreninga som stiller opp for å skape et best mulig arrangement. Vi ser ikke bare på dette som en konkurranse om premier, men ønsker også å få til en hyggelig familiedag på Bergvikvannet. Vi bruker å si at ungene må ta med seg foreldrene sine og komme, sier leder for fiskeutvalget, Per Øyvind Tjeldnes.

Han oppfordrer folk til å ha med varme klær. Skulle noen likevel fryse har de oppvarmet telt og lavvo der folk kan varme seg. Foreningen har sjekket forholdene jevnlig og kan garantere at isen er solid.

– Vi har noe utstyr til utlån; isbor og pilkestenger, men vi anbefaler at folk har dette med selv. Tips til effektivt agn er Maggot.

isfiske-bergvikvannet-njff-2-660-440Regler for konkurransen deles ut ved påmelding. Hver fisker kan bare fiske med en stang om gangen. Ingen borer hull i isen før startsignal er gitt. Det skal være fem meter mellom hullene der ikke annet er avtalt. Lys og tilsvarende lokkemidler er ikke tillatt. Fritt valg av agn. Kontroll foregår hele tiden. Får man fisk skal det markeres med utdelt flagg. Da vil en kontrollør komme for å hente fisken, som skal være levende.

Foto: Hadsel jeger- og fiskeforening

 

– annonse bottom –
Forrige artikkelSlik blir stormen «Kyrre» fredag morgen
Neste artikkelStormen «Kyrre» rammet Melbu