Vil legge ned eller selge Bokhjørnet

– annonse top –

For store røde tall i regnskapet for driften av Bokhjørnet på Melbu gjør at Stokmarknes Aktietrykkeri har besluttet å legge ned avdelingen, med mindre noen melder seg for å kjøpe avdelingen.

– annonse inline –

Det er Vesteraalens Avis som skriver dette og i følge Eilert Ellingsen i Stokmarknes Aktietrykkeri. Bokhjørnet på Melbu er en Libris-butikk som drives som en avdeling av aktietrykkeriets drift på Stokmarknes.

– Totalt ble underskuddet for 2013 så stort at noe måtte gjøres. Styret var nødt til å gjøre en del valg nå. Vi ser oss nødt til å konsentrere oss om drifta på Stokmarknes, sier Ellingsen til Vesteraalens Avis.

Dette betyr at bedriften enten selger til noen som lokalt måtte være interessert, eller så blir avdelingen Bokhjørnet lagt ned. Også avdelingen på Stokmarknes tjener for lite penger. Derfor skal det gjøres grep der for å øke lønnsomheten.

Spørsmålet som reiser seg for interesserte, er om de kan klare å drive bokhandelen bedre enn aktietrykkeriet. Det blir en tøff beslutning for den eller de som kunne tenke seg å overta. Melbu-samfunnet har tidligere sett at det er fullt mulig, for eksempel når det gjelder den lokale kiosken. Den ble overtatt av driftige folk som har holdt på en god stund allerede.

– annonse bottom –
Forrige artikkelMelbuværing fikk selveste fiskeriministeren i tale – på Facebook
Neste artikkelTjener syv kroner på havet, taper en krone på land