Vesterålskommunen som sier nei til eiendomsskatt

øksnes kommune kommunevåpen myre
– toppannonse –

Ap, SV og Krf tapte voteringen i Øksnes kommunestyre tirsdag, da Sp, Høyre, Frp og den tverrpolitiske lista gikk i mot innføring av eiensomsskatt i kommunen.

Nok en gang er det venstresiden i lokalpolitikken som har et politisk mål om å innføre eiensomsskatt kommunen. Det Ap-vennlige partiet Sp var imidlertid blant partiene som stemte mot. I følge vol.no endte voteringen med tolv stemmer mot og ni stemmer for eiensomsskatt.

– innsideannonse –

Arbeiderpartiets Yngve Hansen argumenterte blant annet for gode skoler og barnehager. Han mente at man uten eiendomsskatt må kutte i tilbudet.

– Derfor mener vi det er rett å innføre eiendomsskatt. Da kan alle få gode tilbud i kommunen. Det kommer mange påstander om eiendomsskatt. Jeg har selv brukt de samme argumentene mot eiendomsskatt. Men i dag er det andre ting som skremmer meg, nemlig statusrapporten om økonomien i kommunen. De kuttene som må tas vil ramme de svake i samfunnet, sa Hansen i følge vol.no.

Senterpartiets representant John Danielsen argumenterte motsatt:

– Vi kan ikke være med på forslag som er usosiale. Kommunen har et ansvar å skape gode levevilkår. De som eier bolig får ikke gode levevilkår med en eiendomsskatt. Det samme gjelder næringslivet. Derfor sier vi nei til eiendomsskatt, skriver vol.no.

– bunnannonse –
Forrige artikkelRådmannen: Montesorriskole kan sette Hadsel på ROBEK-lista
Neste artikkel19-årig bilfører råkjørte på E10