Vesterålen: Varsler polart lavtrykk og uvær tirsdag morgen

– toppannonse –

Meteorologisk institutt melder om et polart lavtrykk 15. april, som vil gi uvær i Vesterålen og Troms tirsdag morgen. Vakthavende statsmeteorolog i Tromsø – Sevim Müller – opplyser ved midnatt at Vesterålen er i utkanten av lavtrykket og ikke får den verste vinden. Varslet for Vesterålen går ut på en kortvarig nordvestlig sterk kuling tirsdag morgen, som minker til bris på ettermiddagen.

– innsideannonse –

Tirsdag morgen vil lavtrykket treffe kysten av Troms, og gi vest og nordvest sterk kuling til liten storm på strekningen fra Bø i Vesterålen og til Torsvåg. Det vil også bli en del nedbør i form av snø, og i kombinasjon med sterk vind vil dette gi snøfokk og lokalt vanskelige kjøreforhold i Vesterålen og Troms.

Lavtrykket vil gå på land og fylles i løpet av tirsdagen, og vinden ventes dermed å minke raskt utover ettermiddagen.

Et polart lavtrykk ligger mandag sørvest for Bjørnøya. Klokken 14 lokal tid ble det ved hjelp av satellittmålinger målt nordlig sterk kuling i vestkant av senteret.

De hvite skyene rundt senteret tyder på et dette er et velutviklet polart lavtrykk, og det mest intense været er knyttet til de mest kompakte skyene nord og vest for senteret. Utenfor Nordland er et annet senter med mindre utstrekning av skyområdet rundt. Dette har ikke samme intensiteten, og vil etter hvert fylles.

Lavtrykket ventes å ta en sørøstlig bane. Som vi ser så antydes det to mulige løsninger. Størst sannsynlighet er det for landefall mellom Torsvåg og Sørøya, men det er også mulig at lavtrykket går noe lenger sør. Bølgeprognosen gir kortvarig 5 m signifikant bølgehøyde på bankene utenfor Troms i løpet av natta.

– bunnannonse –
Forrige artikkelMelbu-drillere med god innsats under NNM
Neste artikkelMelbu: Et gigantisk torskeeventyr er i emning