Venstre vil øke flyavgiftene på Skagen

– annonse top –

En grønnere skattepolitikk vil resultere i dyrere flybilletter fra Stokmarknes Skagen lufthavn, dersom Venstre og KrF får gjennomslag for sin politikk.

Arbeiderpartiet mener imidlertid at forslaget er distriksfiendtlig. Og i Høyre-leiren har forslaget allerede resultert i skarpe reaksjoner.

– annonse inline –

– Var det slik at denne type avgifter bare rammet fornøyelsesreiser var det enklere, men i nord er flyforbindelsene vår buss og dette slår ut tøft i Nord-Norge, sier stortingsrepresentant Odd Henriksen (H) til Avisa Nordland.

Ved å øke flyavgiftene med 50 kroner per reise innenlands samt minst 50 kroner og oppover for utenlandsreiser, ønsker Venstre og KrF å ta inn to milliarder kroner mer i skatt til Staten.

Distriktsfiendtlig

Arbeiderpartiet reagerer og mener forslaget er distriktsfiendtlig.

– Jeg føler meg ikke trygg på at man vil videreutvikle tilbudet eller jobbe for å få alternative løsninger for Nord-Norge. En av de store utfordringene for næringslivet i landsdelen er avstander. Denne seteavgiften, sammen med økning i merverdiavgiften, trekker i feil retning, sier stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap).

Nødvendig grep

Venstre på sin side mener at økningen er et nødvendig grep og i følge stortingsrepresentant Ola Elvestuen avviser Venstre at forslaget er distriktsfiendtlig.

– Dette er et nødvendig helhetlig grep, hvor man går fra en rød skattlegging til en grønn skattlegging. I dette grønne skiftet reduserer man skattleggingen på arbeid, men øker miljøavgiftene. Både for at den enkelte enklere skal kunne ta grønne valg, men også for å få frem alternativene, sierstortingsrepresentant Ola Elvestuen.

Utgjør bare én prosent

Arne Ivar Mikalsen i Hadsel Venstre understreker at den høye prisen på flybilletter til og fra Skagen skyldes at flyplassen er en kommersiell flyplass som ikke får subsidier, slik som flyplassene i Svolvær og på Lekens får – og ble innført av den forrige regjeringen.

– 50 kroner per tur i grønn skatt blir mindre enn én prosent av flyprisen, sier Arne Ivar Mikalsen i en kommentar til 8445melbu.no.

 

– annonse bottom –
Forrige artikkelOrdføreren avlyser asylmottak i Hurtigrutens Hus
Neste artikkelMelbu-jente ble utnevnt som statssekretær