Tusen takk, Synnøve!

Cellisten Synnøve Volden
– annonse top –

Konseptet «Hadsel Live» har blitt en ubetinget suksess, takket være Trondheims-jenta Synnøve Volden som har slått seg ned på Melbu.

Lørdag avsluttet Hadsel Live sin konsertrekke i Arbeideren, med besøk av sambygdingen Arve Tellefsen. Konserten er den femte i år, og mange av publikummerne håper dette skal fortsette. Musikalsk kvalitet og godt besøkte konserter har vært gjennomgangsmelodien.

– annonse inline –

Det er mange musikkinteresserte og publikummere som etter en vellykket konsertsesong takker Synnøve Volden for hennes innsats på Melbu og i Hadsel. Konsertene har vært allsidige i sitt innhold, vært godt spredt utover kommunen, fra Melbu til Hadsel og Stokmarknes. Det er noe innbyggerne i Hadsel liker.

Hadsel Live hadde ikke blitt noe, om det ikke var for solide sponsorer, noe Synnøve Volden også understreket da hun åpnet den siste konserten i regi av Hadsel Live for å år. Det viser at det er mulig å få til noe nytt innenfor kulturområdet, selv på ganske kort tid, når interesserte sponsorer melder sin interesse. Og vi ser gjerne at flere solide Hadsel-bedrifter engasjerer seg på kulturområdet, fordi det i bunn og grunn er snakk om å gi noe tilbake til samfunnet. Og da vil mange hevde at det ikke kan bli mange nok kulturtilbud i kommunen.

Synnøve Volden er selv cellist og har siden 1996 vært medlem i kammerorkesteret TrondheimsSolistene. Hun har også i en periode turnert med ledende solister over hele verden. Siden 2003 har kun jobbet i Nidaros Strykekvartett, og med denne vært med på en Grammy-nominert CD-innspilling.

Hun har også turnert i Norge og Europa, og spilt ved en rekke festivaler. Også som frilanser har Synnøve Volden spilt i mange orkestrere i Sverige og Norge. Synnøve Volden har sin utdannelse fra NTNU – Musikkonservatoriet i Trondheim og Griegakademiet i Bergen.

– annonse bottom –