Turbo-dekning på plass i «Melbu kommune»

Foto: Apple
– annonse top –

Netcom har nylig fått på plass turbo-dekning med ti ganger raskere kommunikasjon på mobiltelefoner som befinner seg i «Melbu kommune».

Riktig nok var Melbu egen kommune en gang i tiden, men vi på Melbu lar oss vel likevel sjarmere over at Netcom har oppgradert oss for en stakket stund, men Netcom bruker faktisk benevnelsen «Melbu kommune» under vignetten «dekningsnytt» når de informerer om sin nye hastighet på Melbu.

– annonse inline –

For de som har en mobiltelefon med mulighet for kommunikasjon med 4G kan man på mange måter si at det er en merkedag. Ikke bare fordi Melbu får 4G-dekning før mange andre, men fordi det nå blir mulig også for lokalbefolkningen å surfe superraskt på mobilen.

At vi er så tidlig ute er ikke nødvendigvis fordi det er så mange hastighetssugne Melbuværinger som stadig trenger raskere kommunikasjon. Det er imidlertid fergesambandet fra Melbu til Fiskebøl, samt strekninger på E10 sør før Hadselfjorden, som er årsaken. Når reisende med ferga på hele strekningen over Hadselfjorden har nesten en halvtime til rådighet før de må sette seg i bilen, er det enda flere som heretter vil brukt tiden til å surfe på internett.

Dersom du skulle være så lite nerdete at du ikke vet hva 4G står for, kan vi opplyse om at det betyr fjerde generasjons mobiltjenester (4G). Tjenesten gir vesentlig høyere hastigheter for dataoverføring enn det tidligere generasjoner har tilbydd.

Netcom har ikke bare fått ny 4G-sender montert i mobilmasta oppe på Fjøsåsen. De har også fått montert en ny 3G-sender også. Da blir det med andre ord plass til flere kunder i Netcoms nettverk også her på Melbu.

– annonse bottom –