Trollfjord-utbygging blir totalt fem år forsinket

– annonse top –

Olje- og energidepartementet har sagt ja til at Trollfjord Kraft AS får en utsettelse på inntil fem år med å fullføre overføringen av Blåskavlelva til Trollfjordreguleringen i Hadsel kommune.

– annonse inline –

Det går fram av et brev fra avdelingsdirektør Trond Ulven Ingvaldsen i olje- og energidepartementet til Trollfjord Krafts advokatfirma, Advokatfirmaet Nordia DA i Oslo.

Departementet ser at det utelukkende er tekniske problemer som er årsak til at arbeidene ikke er fullført innen den opprinnelige fristen, samt at problemene synes å være overvunnet og skal nå fullføres innen utgangen av sommeren 2015.

Norges vassdrags- og energidirektorat har i en uttalelse til olje- og energidepartementet uttrykt undring over hvor lang tid arbeidene har tatt.

– Hva angår størrelsen på utsettelsen kan fem år synes unødvendig lange ut fra deres egen tidsplan, skriver avdelingsdirektør Rune Flatby i Norges vassdrags- og energiverk i en uttalelse til Olje- og energidepartementet. På tross av den lange forsinkelsen tillater likevel departementet å utsette fristen med tre år for å fullføre utbyggingen, til den 11. juni 2017.

– annonse bottom –
Forrige artikkelFylkesmannen setter jordbrukskrav til utbygging av Skagen flyplass
Neste artikkelMellomlagring av villfanget levendetorsk vil bedre situasjonen