Strides om maten er god nok for våre eldre

– annonse top –

Flere pårørende retter nå kritikk mot mattilbudet til kommunens eldre, samtidig som kommunen og sykehuset hevder at maten er god nok.

– annonse inline –

Sist ut er tidligere politiker Arne Reidar Johansen, som er pårørende. Den pågående konflikten mellom en lang rekke pårørende og kommunen ser dermed ut til å øke i omfang.

Striden står om hvorvidt maten på blant annet sykehjemmet på Ekren ved Melbu er god nok, etter at kommunen la om matrutinene i vår.

– Den såkalte ernæringsmessige nyvinningen som er blitt innført på sykehjemmene er til å riste på hodet av, sier Arne Reidar Johansen til Vesteraalens Avis. Han har selv sin mor på Stokmarknes sykehjem.

I samme avis går Hadsel kommune ut bredt og hevder at maten er god nok, og at de trengende spiser bedre nå enn tidligere. Jan Steffensen fra Melbu, som arbeider i sykehusets administrasjon, sier til avisen at det har vært tvingende nødvendig med en overgang til et større kjøkken i kommunen.

Helse- og omsorgssjef i Hadsel kommune, Marion Celius, tar imidlertid selvkritikk på at det har vært mangler når det gjelder informasjon til de pårørende. Noe av kritikken mot den lokale helseledelsen er at det har vært servert pannekaker til lunsj.

– Det hender at vi serverer pannekaker til lunsj. Det gjør vi fordi pasienter og beboere har gitt uttrykk for at de liker det, sier Celius til avisen. Hun reagerer blant annet på påstander om at det skal være brukt eggerstatning i maten. Hun er overrasket over påstandene og avviser at det er tilfelle.

Kjøkkensjef Per Ivar Hanssen opplyser at det er ekte Vesterålsegg som serveres. Det brukes for øvrig ikke ingredienser som kjøkkensjefen selv ikke kunne tenke seg å spise.

– annonse bottom –
Forrige artikkelFlere døde trær i den nye og flotte Melbu-alleen
Neste artikkelÅpnet ny butikk i Chr. Frederiksens gate