Stor aktivitet ved merdene på Melbu

Torskemerdene Norway Seafods Melbu
– annonse top –

Det er for tiden stor produksjonsaktivitet rundt torskemerdene i Melbu havn, der det daglig fraktes inn stor og feit storsk til produksjon.

– annonse inline –

Ett års tid etter at lagring av levnedefanget torsk på Melbu tok til sier fabrikksjef Martin Rasmussen ved Norway Seafoods Melbu at anlegget har tatt opp mellom 150 og 200 tonn villfanget levendetorsk hittil i år.

– Vi regner med å lande et totalvolum på mellom 400 og 500 tonn i år. Det er en god økning fra forrige sesong, men bak potensialet på grunn av dårlig start i år, sier fabrikksjef Martin Rasmussen ved Norway Seafoods Melbu til 8445melbu.no.

Noe av torsken pakkes direkte ut for eksport, men mesteparten av den levendefangede torsken brukes til produksjon av mange ulike produkter.

– Fisken har vært veldig stor i år. Mesteparten av torsken veier mellom fire og seks kilo, men dette er normalt for fisk fanget i Lofoten hvis vi bruker de siste tre årene som referanse, sier fabrikksjef Martin Rasmussen ved Norway Seafoods Melbu.

Mandag formiddag var det relativt stor trafikk da «Brudanes», «Gunnar Klo», «Andopsværing» og «Kloegga» hadde vært ved torskemerdene.

 

 

 

– annonse bottom –
Forrige artikkelHus og garasje totalskadd på Melbu
Neste artikkelVeggene reiser seg på den nye Melbu-skolen