Sommer-skole for de som stryker i matte

hadsel videregående skole melbu
– annonse top –

Hadsel videregående skole er en av fire i Nordland fylke som skal delta i et nytt sommer-skoleprosjekt. Om det blir sommer-skole på begge studiestedene, er ennå ikke avklart.

– annonse inline –

Tilbudet vil gjelde for de av de 590 elevene i videregående skole som måtte stryke i matteeksamen. Det blir mulig i forbindelse med at Nordland fylkeskommune skal delta i et forsøk med ny sentralgitt eksamen i matematikk for elever som stryker på ordinær eksamen, heter det i en pressemelding fra fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen.

Målet er å se om elever klarer å komme seg opp på et akseptabelt nivå etter to uker intensiv sommerundervisning, og påfølgende eksamen i slutten av august.

– Ikke minst er dette et viktig element for at elever skal kunne fullføre sin videregående skolegang på normert tid, og demme opp for frafall, poengterer fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen (H).

To elevgrupper
Forsøksordningen gjelder elever som tar Praktisk matematikk Vg2 og Praktisk matematikk påbygning til generell studiekompetanse Vg3.

– Og det er viktig å nevne at denne muligheten gjelder dem som får karakter 1 på den sentralgitte eksamenen, og ikke elever som har karakter 1 i standpunkt, påpeker Olavsen.

Fire steder i Nordland
Sommerskolen gjennomføres ved fire skoler i Nordland: Bodin, Polarsirkelen, Hadsel og Narvik.

– Dette blir to intense uker fra 4. august til 15. august, med full undervisning i ti dager, 6-7 timer hver dag. Det kreves minimum 80 prosent oppmøte før du får gjennomføre eksamen 29. august, forteller utdanningsråd Olavsen.

50 – 60 elever
Våren 2013 var det totalt 62 elever som strøk på eksamen i disse to gruppene. Dermed regner man med at mellom 50 og 60 elever er aktuelle for å søke seg til sommerskole.

– Totalt er 590 elever meldt opp til eksamen i disse to gruppene denne våren. Vi håper selvsagt at så mange som mulig får gode resultater. Men for dem som stryker vil det altså være en ny mulighet til å berge seg inn før neste skoleår tar til igjen, avslutter fylkesråd for utdanning, Oddleif Olavsen.

– annonse bottom –
Forrige artikkelSkoleelev peppersprayet og banket mens han sov
Neste artikkelMelbu-fisk med i stor Seafoods-lansering