Sommer-Melbu presenterer programmet

– toppannonse –

Nå er årets festivalprogram endelig klart! Årets tema for Sommer-Melbu er Kunsten, livet og nasjonen – og det er en tanke at vi henspiller på Grunnlovsjubileet 1814-2014. Det vil folk merke gjennom flere av arrangementene som våre frivillige komiteer har jobbet med i månedsvis.

– innsideannonse –

Det sier Maria Johansen, daglig leder ved Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap, når hun inviterer til presentasjon av programmet for årets Sommer-Melbu denne torsdagen.

Kunstneren Christian Skagen har laget fotomontasjon «Hjul», som preger forsiden av festivalavisen, og som også danner grunnlaget for årets plakat. Han har blant annet latt seg inspirere av sin bestefars gamle redskaper.

Litteraturseminar
– På litteraturseminaret vil du møte historien om landet vårt gjennom norske sangskatter, og store fortellere, men også få sjansen til å se Norge utenfra gjennom den internasjonale Hamsun-forsker, tsjekkiske Martin Humpal. Han har en helt annen historie å fortelle, sier Maria Johansen.

The Stitch
Det samme gjelder The Stitch Project; Kom innom Felleslageret 4. – 6. juli, sier hun, og ta del i den åpne dialogen som utspiller seg over bordet, tilrettelagt av fire kunstnere, der det ligger en ti meter lang duk du kan sy inn akkurat det du vil si, uten å måtte tenke på at noen skal dømme deg for det. Er du interessert i kunsthistorie er det ingen grunn til ikke å komme og høre den kjente radiostemmen til professor Gunnar Danbolt på kunstseminaret som tar oss med inn nasjonalromatikkens landskaper.

Stedsseminar
– Vil du høre hva som skal til for at de unge vil bo i Vesterålen, må du ta turen innom Stedsseminaret 10. juli. Er du interessert i siste nytt fra Barentsregionen, er foredrag med Arne O. Holm noe for deg. Vi har noe for alle, så folk bør ta seg tid til å lese festivalavisen, her finner man mange godbiter, noen helt åpenlyse, andre mer skjult.

Opptreden for unge
– Vi oppfordrer folk til å bli med på det som skjer, om du er liten eller stor. Har du en ungdom i huset som har et ønske om å lære seg mer om sceneopptreden eller hvordan lage egne «beats», kan hip-hop workshop med Sara og Arash være tingen. De som går med en liten eller stor filosof inni seg, kan i løpet av festivalen dra ned i tenketanken på Neptun for å oppsøke stillheten, egne- eller andres tanker.

Tankkonsert
Og gå ikke glipp av årets tankkonsert; ikke hørt om Sudan Dudan? Det er ingen grunn til å sitte hjemme åpningskvelden 4. juli. Du vil ikke angre, det vil sette spor i sjelen din. Men rett for oss er ikke nødvendigvis rett for alle; folk kan velge akkurat det DE vil være med på!

Flott maskineri
– Takk til alle som gjør dette mulig, det er inspirerende å være en del av dette maskineriet – og vi har plass til flere! Takk også til lag og foreninger som bidrar til programmet. På vegne av oss alle: velkommen på festival!

Foto: Sommer-Melbu

– bunnannonse –
Forrige artikkelHolder Sommer-Melbu på skinner
Neste artikkelSommer-Melbu: Selger billetter på nettet