Sommer-Melbu 2014: Johan Moes Kveld i Alf Prøysens ånd

– annonse top –

Under årets Sommer-Melbu vil det tradisjonsrike arrangementer «Johan Moes Kveld» markeres i Alf Prøysens navn – som ville blitt 100 år i år.

Johan Moes kveld arrangeres under Sommer-Melbu, mandag 7. juli. Alf Prøysens datter Elin Prøysen vil gjeste Johan Moes Kveld sammen med sin mann, Egil Johansson. Elin og Egil har muntre viser som sitt varemerke, og på årets Johan Moes kveld er det viser med tekster av Alf Prøysen som blir presentert.

– annonse inline –

Publikum får høre både kjente, mindre kjente, og ukjente sanger av Alf Prøysen. Her blir det både lun humring og gapskratt, men også viser til ettertanke. Og tilhørerne inviteres til å delta med allsang på noen av de mest kjente sangene. Det blir også allsang av Johan Moes kjære viser på tradisjonelt vis, og utdeling av Johan Moes Pris.

– Vi har vår egen stil i møte med publikum, med vår egen måte å fremføre sanger på,  akkompagnert av gitarer, kontrabass, ukulele, mandolin, svensk lutt, autoharpe og torader, for å nevne noen av instrumentene vi benytter, sier Elin Prøysen.

I 2014 er det 100 år siden Alf Prøysen ble født. I den forbindelse har Elin arbeidet med en samleutgave av alle visene hans. En del av dette er stoff som ikke tidligere er utgitt, og Elin og Egil vil presentere noen disse visene på konserten.

Duoen Elin og Egil startet opp så tidlig som i 1976 og har reist land og strand rundt på turneer for Folkeakademiene, Rikskonsertene, Forsvarets turnekontor og andre. Elin Prøysen er cand. philol. med hovedfag i nordisk språk og litteratur, og er visesanger, forfatter og journalist. Hun platedebuterte allerede i 1959 på farens plate I bakvendtland.

Siden har hun gitt ut flere bøker og spilt inn flere plater, hvorav de fleste sammen med sin mann, Egil Johansson. Johansson beskriver seg selv som en altmuligmann, men trives best med kreativitet og ord. Han har blant annet skrevet to ungdomsromaner, gitt ut lærebok i gitarspill og en samling egne viser, skrevet lesebok for grunnskolen og mye annet.

Kilde: Sommer-Melbu
Foto: Wikimedia Commons

– annonse bottom –