Slik kan du støtte Melbus lokale fiskeproduksjon

– annonse top –

De ansatte ved Norway Seafoods sliter med permitteringer. Nå kan du hjelpe dem – når du går i butikken.

– annonse inline –

Alle produktene fra Norway Seafoods på Melbu er sporbare gjennom den informasjonen du som forbruker kan lese på produktpakningene i butikken, for eksempel hos Rema 1000. Og når du finner riktig informasjon som sier at dette produktet er laget på Melbu, er jo valget for deg som ønsker å støtte de ansatte enkelt.

Det du skal gjøre er å lete etter fiskebruknummeret til anlegget på Melbu, som er «N-161». Alle fiskeprodukter merket med N-161 er produsert på Melbu, og jo flere produkter du kjøper med dette nummeret, jo mer av produksjonen fra Melbu blir etterspurt. Slik kan du som forbruker gjøre noen bevisste valg, og kanskje gjøre lokalbutikken din klar over at du ønsker å kjøpe fiskeprodukter som er laget lokal.

Som i alle andre næringer er det konkurranse om å selge og omsette produktene sine. Produktene fra Norway Seafoods på Melbu konkurrerer blant annet med andre produsenter i fiskeindustrien, også med produkter som ikke produseres på Melbu.

Dersom du for eksempel velger hvitfisk fra Melbu, betyr det at du av og til velger bort for eksempel oppdrettslaks eller reker. Dermed vil etterspørselen etter produkter fra Norway Seafoods produkter fra Melbu også øke i verdi for selskapet som produserer varen. Og jo flere pakker fisk som pakkes og selges fra N-161, desto større behov får Norway Seafoods til å kjøpe fisk – både fra kystfiskeflåten og trålerne til Havfisk. Større etterspørsel etter produkter fra N-161 kan også bidra til bedre pris, og dermed økt lønnsomhet i bedriften.

 

– annonse bottom –
Forrige artikkelBruker grusbanen som privat rallycrossbane
Neste artikkelHer finner du Melbus «hemmelige» fiskeutsalg