Skyter med «kanon» fra fergekaia på Melbu

– annonse top –

Folk nær Melbu havn fikk seg litt av en overraskelse da det med dunder og brak ble skutt med «kanon» fra fergekaia under middagsluren lørdag ettermiddag.

– annonse inline –

Det var spesielt til å begynne med støyen var sterk. Flere lurte på hva som foregikk, om det var krig eller om et skip hadde havarert i moloen – slik enkelte uttrykte seg.

Så viser det seg at det er selskapet Vannjet Anleggsmaskin AS som høflig hadde ventet til at det meste under Sommer-Melbu var avsegstyrt, før anleggsarbeiderne fyrte av de først salvene i forbindelse med arbeidene knyttet til forlengelse av fergekaia på Melbu.

Vannjet Anleggsmaskin AS er Norges ledende vannmeislingsentreprenør med totalentrepriser innen betongrehabilitering. De bruker blant annet en såkalt Moog underbrulift og andre spesialiteter knyttet til betongarbeider på blant annet fergekaier.

Selskapet er først i Norge til å imøtekomme Vegdirektoratets godkjenningsordning for såkalt vannmeisling. Etter det vi forstår går dette arbeidet ut på å rehabilitere den gamle fergekaia, for å gjøre klart for den kommende forlengelsen som er nødvendig når Melbu får ny ferge fra nyttår.

fergekaia-vannmeisling-IMG_6127-660-440
Fredag kunne skuelystne bivåne deler av forberedelsene til helgas arbeid på fergekaia. Foto: Thor-Ivar Guldberg
– annonse bottom –
Forrige artikkelForfatter gir Melbu en firer på terningen
Neste artikkelSmakfull fiskemat fra Norway Seafoods