Sjekk buss og ferge via mobilen

buss kollektivt holdeplass samferdsel rute
Illustrasjonsfoto
– toppannonse –

Om et års tid kan du sjekke med om bussen, ferga eller hurtigbåten er i rute – blant annet på mobilen din. 

– innsideannonse –

Fylkestinget i Nordland vedtok denne uka å skaffe et sanntidssystem for kollektivtransporten i fylket, også kalt et sanntidssystem. Det betyr at du vil få informasjon om eventuelle forsinkelser eller andre forhold.

Oppdatert informasjon

– Vedtaket betyr at passasjerene får oppdatert informasjon om når bussen eller båtene går, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp). 

– Systemet vil helt klart gi passasjerene en bedre reiseopplevelse. De vil få oppdatert informasjon over når bussen eller båten faktisk går fra holdeplassen eller kaia. I tillegg vil de kunne se om det er noen forsinkelser, forteller samferdselsråden.

– Jeg tror at når passasjerene våre får vite faktisk avgangstid eller om det er forsinkelser, vil dette gi høyere kundetilfredshet. Kanskje flere vil velge kollektivt til og med, sier Nordlund.

Mo, Bodø og Narvik

Først ut vil bybussene på Mo, i Bodø og Narvik være. I tillegg blir det gjennomført pilotprosjekt på ferjesambandene Nesna-Levang og Moskenes-Værøy-Røst og Bodø, samt hurtigbåten Nex 1 som går mellom Helgeland og Bodø.

Systemet sanntid vil være i drift i slutten av 2017.

Tilgjengelig overalt

Sanntid vil bli tilgjengelig på mobil, utvalgte holdeplasser og kaier, på bussen og i reiseplanleggeren på 177nordland.no.

– bunnannonse –
Forrige artikkelPolitiet etterlyser hund savnet i Melbumarka
Neste artikkelLandbruket i Nordland satser penger på unge bønder