Ser du hva som er nytt på dette tribune-bildet?

Og slik ble resultatet. Både tribunen og minnesmerket over falne på sjøen framstår i nytt lys, bokstavelig talt.
– annonse top –

For mange melbuværinger er den gamle og ærverdige tribunen et stolt symbol og historisk kulturbærer gjennom årtier. Ser du hva som er nytt på bildet?

I fjor fikk tribunen nye naboer, Kristin Uppman og Tor Lindgaard. Det er driftige folk som i fjor kjøpte og renoverte tribunens nærmeste bolig, i Chr. Frederiksens gate 17. Nå har de tatt skrittet videre og har gjort et stort innhugg i eiendommens trær.

Ved parets eiendomsgrense mot tribunen sto det tidligere to digre grantrær. De har ikke bare kastet lange skygger innover hagen til paret, men har også hindret utsikt mot fjellene på den andre siden av fjorden.

Saken forsetter under.

[metaslider id=5455]

Og bieffekten av dette er at tribunen nå framstår i all sin prakt i flere regninger, etter at to svære grantrær mandag måtte gi etter for trefelleren fra Hadsel Maskin. Resultatet av trefellingen gjør at det både er ny og bredere utsikt fra tribunen, samt ny og videre innsikt mot tribunen.

Når man nå spankulerer nedover Chr. Frederiksens gate kan man se tribunen mye tidligere og tydeligere enn før. Når det i tillegg blir ryddet litt i krattet, blir naboenes tiltak både til nytte for sin egen eiendom og et langt bedre inntrykk av tribunen og torgområdet som helhet.

 

– annonse bottom –