Schjelderup: Skal ryddes og gjøres pent

schjelderup maskin kjefsbrekka
– annonse top –

Daglig leder Arne Schjelderup i Schjelderup Maskin AS opplyser til Hadsel kommune at masseuttaket skal ryddet og gjøres pent.

Han ber om et møte med Hadsel kommune og eierne av masseuttaket for å få til en best mulig avslutning og tilpasning av terrenget og håper at området kan brukes til noe for befolkningen på Melbu.

I sin redegjørelse til Hadsel kommunen skriver selskapet at de har hatt tilgang til masseuttaket siden begynnelsen av 1990-tallet etter tillatelse fra grunneierne.

– annonse inline –

– Det har aldri vært noen planer om stor drift i dette masseuttaket, inntil det vart behov for masser til Vesterålshallen før, og senere til Melbu skole i 2001. Det som nå er av aktivitet i masseuttaket er opprydding slik at det skal bli en naturlig avslutning for masseuttaket. Det har ikke vært noen plan om å utvide masseuttaket i areal , og det har vært kjørt ut mindre enn tusen kubbikkmeter masser per år.

Maskinselskapet tilfører jevnlig organisk masse som jord og sandmasser for tildekking av bruddet. De ønsker litt tid på seg til å ta ut de siste massene for å få til en naturlig avslutning før området planeres og avsluttes.

Les også: Masseuttak på Melbu kan bli stengt

– annonse bottom –