Sareptas oppgraderer og forskjønner plassen

– annonse top –

Utenfor lokalene til gjenbruksbutikken Sareptas på Melbu oppgraderes og forskjønnes gårdsplassen til det ugjenkjennelige.

Torsdag var det både mannskaper og maskiner fra Hadsel Maskin i full sving utenfor den gamle Nordlandsbanken på Melbu. Det gamle dekket er fjernet og området er nå fint planert.

– annonse inline –

Området får en ytterligere forskjønning, som har blitt et varemerke for Melbu sentrum – der Melbu-alleen er det aller fremste elementet i stedsbildet.

Leder ved ASVO Hadsel, Sølvi Pedersen, opplyser at de nå fjerner brostein, som var delvis ødelagt og som ikke dekket hele området – altså områder med grus innimellom steinen.

– Hele plassen jevnes og rettes opp og blir deretter asfaltert. Når dette er på plass, skal vi plante blomster i krukker og pynte opp, forteller Sølvi Pedersen til 8445melbu.no.

Gjenbruksbutikken på Melbu har fått navnet sitt etter metaforen «Sareptas krukke» som i dagligtalen brukes som et bilde på utømmelige kilder. Og det er imponerende å se hvordan gjenbruksbutikken klarer å fornye seg med stadig flere godbiter for noen og enhver som ønsker brukte ting til hjem, hytte eller hage.

– annonse bottom –