Lanserer strategi for Melbu-satsing

– annonse top –

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker lanserer nå en egen strategi for levendelagring av vill fisk, slik Norway Seafoods etablerte på Melbu i april.

– annonse inline –

I en pressemelding fra fiskeriministeren sier hun at torsken har noe å lære av laksen.

Ferske råvarer
– Oppdrettsnæringa klarer å tilby forbrukerne god tilgang på ferske råvarer hele året. Jeg er overbevist om at det er et marked også for fersk torsk, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Utfordring
Hun sier at det er en utfordring at mesteparten av torsken blir fiske fram til påske. Dermed blir det vanskelig å møte etterspørselen etter fersk fisk resten av året samt å holde oppe fiskeindustri med helårige arbeidsplasser.

Kunnskap og teknologi
Ved å fange levende torsk og lagre den i merder der fisken går levende fram til slakting, blir kunnskap og teknologi overført fra oppdrettsnæringen til torsk på en ny måte. Metoden gir bedre kvalitet på fisken og tilbud om fersk torsk en større del av året.

Nisjeprodukter
– Produksjonskostnadene i Norge vil alltid være høye, men vi har gode forutsetninger for å utvikle nisjeprodukter med utgangspunkt i råvarer av høy kvalitet. Vi har nå lagt bak oss tidenes skreisesong og ser at det er en marked for fersk fisk, sier Aspaker.

Forenkler regelverket
De viktigste tiltakere i regjeringens strategi er å forenkle regelverket, videreføre kvotebonus, økt tilskudd til kunnskap og kompetanseheving og å se på infrastruktur og mottaksanlegg.

Klar før neste sesong
– Vi er allerede i gang med regelverksarbeidet. Målet er å legge enda bedre til rette for levendelagring. Vi tar sikte på å få dette på plass før neste års sesong, sier fiskeriministeren i en pressemelding.

– annonse bottom –
Forrige artikkelVol.no brøt presseloven systematisk over tid
Neste artikkelDe gjør Melbu fin og fjong