Undersøker branntomta tidligst neste uke

– annonse top –

Branntomta til Nr 10 på Melbu er på det meste ferdig utgravd og gjort klar for de tekniske undersøkelser som forhåpentligvis vil kunne si noe om brannårsaken.

Ryddingen etter brannen i Chr. Frederiksens gate 10 på Melbu har skjedd i rekordfart, og er på det meste ferdig på under en uke etter at brannen startet. Fredag ettermiddag var også store deler av kjelleretasjen i branntomta gravd ut og på det nærmeste gjort klart for politiets tekniske undersøkelser.

– annonse inline –

8445melbu.no erfarer at politiet kan komme til å gjennomføre de tekniske undersøkelsene i neste uke, men trolig ikke før tidligst torsdag. Da skal politiet om mulig forsøke å finne brannårsaken til at Nr 10 ble ildens rov natt til lørdag i forrige uke.

Lensmann Per Erik Hagen opplyser til 8445melbu.no at det ikke er foretatt tekniske undersøkelser av branntomta ennå.

– Det vil bli gjort så snart det er forsvarlig og mulig å gjøre disse undersøkelsene. Det er av samme grunn vanskelig å si når etterforskningen vil være ferdig, sier lensmann Per Erik Hagen til 8445melbu.no.

Fredag ettermiddag var det kun den innerste delen av kjelleretasjen som sto igjen i branntomta, i tillegg til grunnmuren. Det er i dette området hvor blant annet strøminntaket til bygningen er og hvor vitner har sett røyk og gnister tidlig i brannforløpet.

Og når politiet ankommer branntomta, vil det aller meste av andre bygningsrester være fjernet av mannskapene i TT Maskin på Stokmarknes, som har den siste uka har arbeidet med å rydde branntomta på Melbu.

– annonse bottom –