Øybadet jobber for åpning den 5. februar

Herrenes dusjanlegg.
– toppannonse –

Det er foreløpig helt uoffisielt, men du bør sannsynligvis sette av torsdag 5. februar for å få med deg første runde med folkebad ved Øybadet på Melbu.

– innsideannonse –

Det har lenge vært spekulert i når folkebadet på Melbu, Øybadet, vil åpne side dører for den gemene hop etter at den omfattende restaureringen nå er i sin absolutte sluttfase. Nærmere ni millioner kroner og ufattelige antall timer med dugnad fra Melbu-folk og andre interesserte, har gjort dette mulig. Til nå er det bare elever ved Melbu skole som har fått lov til å bade i det jordoppvarmede vannet på Melbu.

Programmet og åpningstidene for Øybadet er foreløpig en godt bevart hemmelighet, ettersom ordfører Kjell-Børge Freiberg er ventet til den offisielle åpningen. Hadsel kommune har brukt nærmere ni millioner kroner på anlegget til sammen, og det var ordfører Kjell-Børge Freiberg som på vegne av kommunen i sin tid signerte avtalen med Melbu Folkebad, ved Olav Øraker på Melbu.

Det som kan sies nå før det blir åpning av folkebading for alle og enhver, er at det er et utrolig flott anlegg som nå står klart for alle som ønsker å ta seg noen svømmetak. Det blir garantert mye folk til å begynne med, mens bruken vil flate noe ut etter hvert.

Tidligere har det vært åpnet til syv-åttetiden på kvelden, men det er ikke sikker at det må bli så korte åpningstider som det man så da fylket hadde ansvaret for badeaktivitetene på Melbu. Mange av oss har opplevd mye lengre åpningstider i andre europeiske land, og mange steder er det åpent til nærmere midnatt.

Utfordringen er imidlertid at mye av badevaktopplegget på Melbu skal skje på frivillig basis. Mange frivillige har allerede vært på kurs. Og via Facebook er det mange flere som har meldt sin interesse. Spesielt for de eldre er det å håpe på at det også blir morgensvømming, gjerne fra klokka seks om morgenen. Da er de fleste unge under dyna, slik at det på den måten blir mulig å få seg litt folkebad uten all skrålinga som mange av våre pensjonister vegrer seg mot.

– bunnannonse –
Forrige artikkelKystverket mister ansvar for Melbu fiskerihavn
Neste artikkelMelbus befolkning går digitalt hos legen