«Øybadet» åpner på Melbu mandag

– annonse top –

Folkebadet på Melbu har fått nytt navn og åpner for de første skoleelevene allerede mandag 13. oktober. Nå fylles de siste centimeterne med vann opp til kanten i bassenget.

Inntil nå har svømmebassenget på Melbu både formelt og på folkemunne gått under navnet Melbu folkebad, men når bassenget på Melbu nå blir basseng også for Stokmarknes og alle andre i kommunen, var det på tide å gjøre noen taktiske endringer – etter folkebadestyrets mening.

– annonse inline –

Det ble derfor utlysten navnekonkurranse tidligere i høst, der folk kunne foreslå nytt navn via svømmebassengets Facebook-side. Det kom inn en lang rekke forslag, men det var et navneforslag som flere hadde kommet med, nemlig «Øybadet».

Den heldige vinneren er Tove Hågensen fra Melbu, som i følge den samme Facebook-siden får premie i posten.

Arbeidene ved svømmebassenget har i stor grad vært utført gjennom omfattende dugnadsarbeid, på samme måte som ved byggingen av Melbu samfunnshus for over 25 år siden. Det er spesielt dugnadsinnsats fra Melbus befolkning som har dratt lasset også denne gangen, men det har også deltatt folk fra andre deler av kommunen – blant annet fra Stokmarknes.

– annonse bottom –