Ørnheihytta: Kiwa på Shell høyner til 10.000,-

Shell Melbu Kiwa Edvardsen, Jørn Helga Tverelv, Hadsel Røde Kors
Kiwa Edvardsen på Shell sponser Ørnheihytta til Hadsel Rødt Kors og hytteansvarlig Jørn Helge Tverelv. Foto: Thor-Ivar Guldberg
– annonse top –

Det begynte som et gryende engasjement, men så bestemte Kiwa Edvardsen på Shell Melbu seg for å spytte i kassa. Nå er Ørnheihytta reddet! Og nå kan du leie den flotte fjellhytta for en rimelig penge.

– annonse inline –

Denne historien startet like før påske da eieren av den flotte Ørnheihytta, Hadsel Røde Kors, seriøst vurderte å avhende eiendommen til private. Store årlige kostnader til forsikring, strøm, vann og vedlikehold tynget økonomien i Hadsel Røde Kors. Kunne de fortsatt forsvare utgiftene i forhold til drifta?

Shell sponser hytta
Daglig leder Kiwa Edvardsen ved Shell på Melbu tenkte sitt, og tilbydde Hadsel Røde Kors ti kroner per besøkende i påska. Flere hundre hadde før påskeslutt signert seg inn i gjesteboka på Ørnheihytta, og tusenlappen strømmet til kontoen til Hadsel Røde Kors.

– Når status nå er gjort opp velger jeg å runde av oppover til 10.000,- kroner, sier Kiwa Edvardsen ved Shell-stasjonen på Melbu når vi møter ham sammen med en begeistret Jørn Helge Tverelv i Hadsel Røde Kors, som har ansvaret for drifta ved Ørnheihytta.

Skulle selges
– Det ble lagt inn et reelt forslag til årsmøtet i Hadsel Røde Kors om å avhende hytta, fordi vi gikk med flere titalls tusen kroner i underskudd på hytta. Nå ser vi at det er et stort engasjement for å ha hytta i felles eie for befolkningen i Hadsel, og jeg er overbevist om at vi om et års tid er fornøyd med den økonomiske situasjonen for hytta, sier Jørn Helge Tverelv til 8445melbu.no, som setter umåtelig stor pris på støtten både fra Shell og andre som bidrar.

Bretter opp ermene
– Som eier bretter Hadsel Røde Kors opp ermene og knytter nå til oss nye kontakter som vil bidra til god økonomi for Ørnheihytta. Og gjennom påska har vi sett at hytta jaggu er et positivt samlingspunkt på fjellet. Mange hadde flotte historier å fortelle fra tidligere tider, og satte pris på å besøke nytta igjen, sier Jørn Helge Tverelv i Hadsel Røde Kors.

Mer aktiv drift
Og Hadsel Røde Kors sitter ikke på ræva og venter til neste påske, nei. Nå skal det satses!

– Vi har hatt åpent også etter påske, og det har vært positivt. Flere ønsker å leie hytta, og når vi nå reviderer prisene til om lag 2.500 kroner for en helg, mener vi det vil bli flere som ønsker å leie hytta til private sammenkomster. Med dette og andre tiltak mener jeg bestemt at vi skal klare å få til forsvarlig en drift, sier Tverelv.

Han registrerer at det nå skjer en omfattende nytenkning rundt bruken og driften av Ørnheihytta. Det tenkes også tematisk på helgeturer og familiearrangementer. Allerede begynner det å komme inn bestillinger. Du kan følge med på når det er ledig på Ørnheihyttas egen Facebook-side.

Vil ha aktiviteter
– Vi tenker at tilbudet bør bli noe mer enn å bare være på hytta. Vi skal se på prisene og gjøre hytta billigere tilgjengelig for flere. Det er bedre med 15 rimelige overnattinger enn to dyre., sier Jørn Helge Tverelv i Hadsel Røde Kors.

Melbu er engasjert
Han kan fortelle at det også blant private på Melbu-sida av Hadseløya er et økende engasjement for Ørnheihytta, som nok av en del innbyggere tidligere har blitt sett på som noe avstengt og brukt kun av kretser i befolkningen.

– Vi har hatt mange positive reaksjoner fra Melbu. Både enkeltpersoner og grupper av personer har tilbudt seg å være hyttevert på Ørnheihytta. Og slike henvendelser har det også kommet fra resten av Hadseløya og kommunen for øvrig, kan Jørn Helge Tverelv i Hadsel Røde Kors fortelle.

– annonse bottom –
Forrige artikkelÅrets humanistiske konfirmanter i regionen
Neste artikkelMelbo turn: Alle de unge håpefulle på video