Operapub med «feskslog» og «sjyvotta»

Baryton Alexander Nohr, pianist Steinar Pedersen og sopran Hildegunn Pettersen under forberedelsene før andre akt av årets operapub under Sommer-Melbu. Foto: Thor-Ivar Guldberg
– annonse top –

Årets Operapub på Arbeideren ble smekkende full, så full at enkelte bakerst i køen blei litt førspælt, men til slutt kom alle seg innenfor dørene under Sommer-Melbu.

Som forhåndsomtalen kunne fortelle, ble det ramsalt en operapub der glitter og stas blandes i en herlig mølje, der «feskskog» og «sjyvåtta» bokstavelig talt gikk veggimellom. Ja, så langt gikk det at enkelte hendelser og uttrykk neppe kan gjentas. Dette var absolutt en stor opplevelse over to timer, der artistene grep sitt publikum til fulle. Og der selv den største «gomslorken» pent måtte trekke på smilebåndet annethvert minutt.

– annonse inline –

(saken fortsetter under bildene)

[metaslider id=1971]

Spesielt var det også at et par av artistene første gang møttes for første gang bare noen timer før forestillingen. En baryton fra Kjerringøy og en sopran fra Røst fikk publikumet under Sommer-Melbu i skikkelig stemning. Operapuben ble som annonsert kjørt med løs snipp og i uformell stil. På programmet sto en rekke opera- og operetteperler, noen i ny drakt med nordnorske tekster av Åse Krystad. Det ble også noen smakebiter av tørrfiskoperaen Querini, som blir fremført på Røst i Lofoten 31. juli – 3. august.

Artistene
Sopran Hildegunn Pettersen er opprinnelig fra Røst i Lofoten og har sin base i Oslo hvor hun virker som 1. lektor i musikk ved Musikkteaterhøyskolen. Hun har vært frilans sanger siden hun i 2000 ble uteksaminert ved Statens operahøgskole i Oslo og har blant annet turnert i en årrekke med Rikskonsertene rundt om i hele Norge. Hildegunn har en stor kjærlighet til landsdelen og spesielt Røst, noe som har resultert i operaen Querini, en operaforestilling som settes opp på Røst denne sommeren.

Baryton Alexander Nohr kommer fra Kjerringøy nord for Bodø og studerte klassisk sang ved NTNUs Institutt for musikk og ved Konservatoriet og Operaakademiet i København. Han har en variert bakgrunn som sanger, fra låtskriver og visesanger, til rock, klassisk og opera. Han arrangerer hver sommer operapuben Kjerringøy Bryggeopera sammen med sin familie og synes operapub er fantastisk gøy!

Pianist Steinar Pedersen er til daglig å finne som lektor i musikk ved Bodø videregående skole hvor han underviser i klaver. Han i tillegg en ettertraktet akkompagnatør og solist og har turnert med de største orkestre i Norge.

– annonse bottom –