Nyferga MF Tysfjord har ankommet Melbu havn

ferga tysfjord
– annonse top –

Den nye ferga som på fast basis skal trafikkere fergesambandet Melbu til Fiskebøl over Hadselfjorden, kom ved 21-tiden mandag kveld via Vestfjorden til hjemmehavna Melbu.

– annonse inline –

Foreløpig er det MF Hamarøy som har trafikkert strekningen Melbu til Fiskebøl siden nyttår, men nå er altså MF Tysfjord på plass i Melbu havn.

Nyferga har vært på verftet ved Fagerstrand nær Ålesund. Der har ferga fått skiftet hovedmotor og kontrollsystemer tilknyttet hovedmotor og manøvrering. Ferga har samme størrelse som søsterferga MF Hamarøy. Begge har plass til 92 personbilenheter, som er en betydelig økning i kapasiteten i forhold til gamleferga MF Sigrid.

­– Det blir ingen endringer på sambandet mellom Melbu og Fiskebøl i år, men hva som skjer i 2016 i forhold til fylkesrådets uttalelser om kutt i fergeruter i Nordland, vet vi ennå ikke, sier driftssjef Bendix Klykken i Trollhatten Nord. Det opplyser driftssjef Bendix Klykken i Torghatten Nord AS, som i fjor fikk tilslag på det nye anbudet for Hadselfjord-forbindelsen.

– annonse bottom –
Forrige artikkelEndelig har sola kommet tilbake til Hadseløya
Neste artikkel«Kvinnene fra havet» til Melbo hovedgård