Ny jury skal vurdere filmene

Tord T. Olsen, juryleder. Foto: Kultursamarbeidet i Vesterålen
– annonse top –

Årets jury som skal vurdere filmene i Lanterna er klar.

– Vi har en filmfaglig jury som ser gjennom filmene vi får innlevert til filmkonkurransen, og kårer nominerte og vinnere i de ulike kategoriene i filmkonkurransen, heter det i en pressemelding fra Kultursamarbeidet i Vesterålen.

I år består juryen av Tord T. Olsen (juryleder), Margareta Orkan (jurymedlem) og Pelone Wahl (jurymedlem).

– annonse inline –

Tord T. Olsen jobber som manusforfatter og regissør. Han har produsert flere kortfilmer, dokumentarfilmer og senest TV-serien Rabalder for NRK. Hans karriere startet med å lage filmer til konkurranseprogrammet på Laterna Magica.

Margareta F. A. Orkan, er jurymedlem. Foto: Kultursamarbeidet i Vesterålen

Margareta F. A. Orkan er en nordnorsk regissør basert i Tromsø. Hun debuterte i 2017 med kortfilmen The Factory og mottok sin første pris året etter, beste manus for kortfilmen Tidevann, under Alaskan International Film Awards. Orkan har siden etablert seg som en manusforfatter/regissør i regionen. Akkurat nå jobber hun med å ferdigstille hennes nyeste kortfilm Synthbabe som forventes å ha premiere tidlig 2022.

Pelone Wahl er utdannet manusforfatter for film og tv, samt teaterlærer og dramapedagog. I tillegg til å skrive egne manus, jobber hun som manuskonsulent på andres film- og tv-serie.
Laterna Magica feirer 30 år med regional filmsatsing i Vesterålen. Øvrig program og innhold slippes snart.

Filmfesten går av stabelen 15. november på Kulturfabrikken, med påfølgende filmfokus ut uka. Fristen til å levere filmer er passert, men det tas imot etternølere.

Margareta F. A. Orkan er jurymedlem. Foto: Kultursamarbeidet i Vesterålen.
– annonse bottom –