Prisrakett på bussen fra Melbu til Stokmarknes

Arbeiderpartiets rose.
– annonse top –

Billettprisen for en bussreise mellom Melbu og Stokmarknes har gått kraftig i været siden nyttår. Prisøkningen er nesten ti ganger høyere enn konsumprisindeksen. Det er Arbeiderpartiet som styrer samferdselspolitikken i Nordland.

Nyttårsaften kostet bussbilletten 30,- kroner én vei med rabattkort mellom Melbu og Stokmarknes. Dagen etter hadde billettprisen med rabattkort hoppet opp til kroner 35,25 for den samme strekningen. Det utgjør en kjempeøkning på hele 17,5 prosent i billettprisen.

– annonse inline –

Prisen for en kontant betalt billett mellom Melbu og Stokmarknes har også økt tilsvarende, fra 40 til 47 kroner. Det er også en økning på 17,5 prosent i billettprisen.

Konsumprisindeksen viser prisutviklingen på varer og tjenester for private husholdninger, og utarbeides av Statistisk sentralbyrå. I perioden november 2013 til november 2014 var konsumprisindeksen på skarve 1,9 prosent. Prisøkningen for en bussebillett mellom Melbu og Stokmarknes har dermed økt 9,2 ganger mer enn konsumprisindeksen.

Nordlands regjering, fylkesrådet, består av seks medlemmer og er dominert av Arbeiderpartiet, Høyre og KrF. Tove Mette Bjørkmo fra Arbeiderpartiet er fylkesråd for samferdsel.

– annonse bottom –