Søndag 2. august ble høstsesongen sparket i gang da Grand Bodø gjestet Melbu stadion. MIL hadde stålkontroll i 1. omgang, men gjorde det hele unødvendig spennende mot slutten av andre. De rodde likevel i land tre poeng.

Av Thomas Gundersen

I løpet av sommeren har MIL gjort to nye signeringer. Torjus Nikolaisen fra Sortland IL og esteren Edgars Butlers. De var begge i startelleveren til hjemmelaget, og satte virkelig sitt preg på kampen. Etter 10 minutters stillingskrig begynte MIL å ta kontroll over kampen. Kampens første store sjanse kom med debutanten Torjus Nikolaisen etter 14. minutter. Ti minutter senere var det esteren Edgars Butlers som viste frem skuddfoten. MIL fikk et frispark ca. 20 meter fra mål. Både Thomas Rønning og Butlers stilte seg opp bak ballen. Da fløytesignalet gikk, sendte Rønning ballen til Edgars som hamret inn 1-0. Dette var virkelig nysigneringenes kamp, for etter 38. minutter var det nettsus for Melbo igjen. Denne gang var det Torjus Nikolaisen som steg til værs på et innlegg fra Rønning. Ballen ble headet knallhardt i nota og jubelen runget over stadion. Kun fem minutter senere brøt jubelen løs igjen, og nok en gang var det Torjus. Etter et gjennomspill tråklet han seg gjennom gjestenes forsvar og alene med keeper satte han sikkert inn 3-0 til Melbo. Dette ble også stillingen til pause.

Grand Bodø skapte ikke all verden i første omgang, men hentet seg inn igjen i løpet av de siste 45. Melbo hadde et par sjanser i løpet av de første 10 minuttene av andre omgang. Edgars Butlers viste nok en gang at han har en god skuddfot, men denne gangen var keeperen med på notene og reddet frisparket. I det 61. spilleminuttet reduserte Grands Andreas Eilertsen til 3-1. Det ble en del sjanser til begge lag utover i omgangen. MIL hadde flere ganger muligheten til å øke ledelsen, men lyktes ikke. Fire minutter før full tid fikk gjestene nok en redusering, målscorer her var Lasse Johan Berg. Kampen ble litt unødvendig spennende, men Melbo rodde i land tre poeng. Etter 3-2 seieren mot Grand Bodø klatret Melbo opp på 7. plass. Og har nå hentet 18 poeng på 12 kamper.

Neste seriekamp spilles borte mot bunnlaget Tverlandet. Bodø-laget har tapt 12 av 12 kamper og ligger i bunnen med en målforskjell på 7-61. Tverlandet ble totalt overkjørt av Sortland i Blåbyhallen forrige seriekamp. Sortlendingene ga seg ikke før resultattavla viste 12-0. I utgangspunktet skal dette være en lett match for MIL, men man skal aldri undervurdere motstanderen sin!

Esteren Edgars Butlers debuterte for Melbo søndag, og fikk vist fram skuddfoten og hamret inn et av MILs tre mål mot Grand Bodø. (Foto: Thomas Gundersen).

Forrige artikkelTunell: Her er korteste vei over Hadselfjorden