Mandag 15. januar var det duket for «Slaget om Hadseløya» på Melbu Stadion. Det lå vel litt i kortene allerede før kampen at gjestene ville gå seirende ut av dette.

Av Thomas Gundersen

Melbo 2 har bare hentet 3 poeng på seks serierunder i 5. divisjon. De ble heller ikke noe poeng til hjemmelaget i den 7. serierunden.

Så langt i årets 5. divisjon har ikke MILs B-lag imponert stort. 1 seier og 5 tap på seks serierunder er ikke akkurat mye å skryte av. Stokmarknes derimot hadde før kampen 3 seiere, 1 uavgjort og 2 tap. Kampen startet relativt jevnt, men utover i omgangen satte Melbo seg i førersetet og la gjestene under press. Melbo hadde flere sjanser til å ta føringen, men utnyttet ikke disse godt nok.

Stokmarknes derimot var mer effektive og Sondre Bentzen headet gjestene opp i ledelsen etter en halvtimes spill. Samme mann doblet ledelsen knapt 10 minutter senere. Kampen fikk en aldri så liten vitamininnsprøytning da Melbo reduserte på frispark helt på tampen av første omgang.

(saken fortsetter under bildet)

2015-06-18-slaget-om-hadseloya02
Taklingen på Ruben Tollefsen i forkant av reduseringen til Melbo. (Foto Thomas Gundersen)

Frisparket kom etter at Ruben Tollefsen ble klipt ned av en Stokmarkens-spiller, som var heldig han slapp unna med gult. Einar Hansson svingte frisparket inn i feltet hvor ballen gikk via foten på en motspiller og i mål. Stillinga til pause av 1-2 til gjestene fra Stokmarknes.

Andre omgang minnet mye om den første. Begge lag hadde flere sjanser og Melbo var nær utligning flere ganger. Eneste hinderet var Stokmarknes-keeper Mats Overholt. 16-åringen mellom stengene stod imot det harde presset fra hjemmelaget, og sørget for at 1-2 stod seg til kampens slutt. Det ble ikke flere scoringer verken den ene eller den andre veien. Stokmarknes gikk seirende ut av «Slaget om Hadseløya».