Nå er det «lydkunst» som gjelder på Neptun

Franck Dubois akademiet neptun
– toppannonse –

Den franske lydkunstneren Franck Dubois er på Melbu-besøk den kommende uken på Neptun Art/Science Lab.

– innsideannonse –

Franck Dubois startet opprinnelig som fotokunstner, men har beveget seg over til lydkunst de siste femten årene, skriver Nordland akademi for kunst og vitenskap i en pressemelding.

Lyd som ikke høres

Hans tilnærming har i hovedsak vært todelt, hvor den første har vært opptak i feltarbeid som har søkelys på tilstedeværende lyd som ikke kan høres (infra- og ultralyd). Den andre tilnærmingen er i en utstillingskontekst hvor Dubois skaper akustiske effekter i sanntid in situ. Fokuset i begge tilnærminger er det å lytte og temporalitet.

Flere besøk i nord

Franck Dubois har jobbet som kunstner siden 1992 og har flere opphold i nord bak seg. Blant annet har han overvintret flere ganger i Nyksund hvor han har hatt utstillinger og residencies. Han har tatt opp lyd i frølageret på Svalbard og han har hatt utstillinger og prosjekter i Bergen og Telemark. Han har også hatt utstilling sammen med Jet Pascua i Tromsø, etter å ha møtt Pascua når under åpningen av hans utstilling «Vann søker vei der det møter minst motstand» på Felleslageret på Melbu.

– bunnannonse –
Forrige artikkelPolitiet etterlyser eier av skadet bil ved sykehuset
Neste artikkelHolder foredrag gjennom Neptun Art/Science Lab