Melbuværingen Lasse Nyheim vant åtte av ni kamper i Tromsø

– annonse top –

Melbuværingen Lasse Nyheim vant åtte av ni kamper under firelandsturnering og bidro sterkt til at Norge vant konkurransen i badminton i Tromsø i helga. 

Det var vol.no som først skrev om Lasse Nyheims bragder under Barets Winter Games 2014 i Tromsø i helga. Der var det mer enn 700 deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Russland. Lasse Nyheim konkurrerte i badminton. Der vant han åtte av ni kamper. Norge vant mye takket være Lasses innsats.

– annonse inline –

Lasse Nyheim vant alle de tre badmintonkampene han spilte mot Finland. Han vant også tre kamper mot Russland og Sverige. I følge vol.no var pappa og lagleder, Kent Nyheim, svært fornøyd med laget og spillet til de norske spillerne.

– Utenfor banen var det også et fantastisk arrangement. Det var en flott åpningsseremoni på torget fredag kveld, og flott felles bankett i storsalen på SAS Raddisson Blue i Tromsø Lørdag kveld. Foreløpig er det planlagt at slike felle store opplegg i Barenstregionen skal være annet hvert år. Det er også et opplegg for sommer idretter (Barents summer games). Neste gang skal det være i Sverige, opplyser Kent Nyheim til vol.no.

Mer enn 700 deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Russland var invitert til Tromsø for å kjempe om medaljer, heder og ære innenfor 11 ulike idretter. Arrangementet gjør at idrettsutøvere fra hele Barentsregionen får mulighet til å treffes.

Det har vært konkurrert i følgende grener: Innebandy, skiskyting, skyting, svømming, bordtennis, futsal, turn, badminton, ishockey, skøyter, bryting og idrett for funksjonshemmede.

Det kan vi lese på idrett.no hvor det for øvrig fortelles at idretten kontinuerlig og gjensidig har invitert til idrettsarrangementer innenfor et titalls idretter. Målgruppen er ungdom mellom 15 og 25 år. I årene 1960 til midten av 90-tallet arrangerte man Kalottkamper i Sverige, Finland og Norge. På midten av 90-tallet ble også Russland en del av dette samarbeidet i idretten i Barentsregionen. I denne sammenheng oppstod barentskampene. I 2013 tok idretten i barentsregionen samarbeidet et sted videre. Barents Games skal gradvis ta over for barentskampene, og skal arrangeres hvert år med henholdsvis Barents Winter Games og Barets Summer Games annethvert år.

– annonse bottom –