Melbus kremtomter ikke med i prioriteringen

– toppannonse –

I et forslag fra rådmannen i Hadsel er de mest attraktive kremtomtene på Melbu ikke med i kommunens umiddelbare planer for økt boligbygging.

– innsideannonse –

Selv om det snart er et år siden den nye arealplanen for Hadsel kommune ble vedtatt, er det gjort lite eller ingen ting i kommunen for å få på plass de aller beste tomtene i Hadsel, nemlig Fjøsåsen i Lillebrekka nord for Melbu sentrum og boliger langs sjøen ut mot Gulstadøya. Det er ikke kjent når disse tomtene kommer på kommunens prioriteringsliste over boligområder.

I følge en innstilling til formannskapsmøtet neste torsdag er i det tilrettelagt følgende tomter i Hadsel kommune: Stokmarknes – 215 tomter, Sandnes – 28 tomter, Melbu – 70 tomter og Fiskebøl –12 tomter.

I fjor hadde Melbu en god vekst i antall innbyggere, blant annet fordi mange nye boliger sto ferdig til innflytting. Folk flyttet heim, både sør og nærmere steder. Per nå ligger det klart mange tomter også på Melbu, med i følge det vi erfarer fra bygningsbransjen på stedet er det ikke så mange som har interesse av å bosette seg i myrområder, hvor minst to av de store og aktuelle områdene på Melbu ligger.

Et av områdene er «Melbu vest» som ligger i myrområdet rett vest for Vesterålshallen, fra dagens bebyggelse og opp til fjellet. Her er det ingen utsikt.

Unntaket er Haugneset (bildet) hvor det er åtte flotte tomter igjen. Ut over det kan Melbu foreløpig ikke smykke seg med så mange andre attraktive byggeklare tomter. Mange vil derfor vente på å bygge nye boliger inntil regulerig av boligområdene ut mot Gulstadøya og Fjøsåsen i Lillebrekka er klare for utbygging.

– bunnannonse –
Forrige artikkelFotballhallen på Melbu inn i nytt driftsselskap
Neste artikkelFullsatt gratiskonsert på samfunnshuset i kveld