Melbu Systems bygger ny fabrikk på «Nordsild»

Foto: Thor-Ivar Guldberg ©
– annonse top –

Melbu Systems leverer i disse dager ny fabrikk om bord i kystnotfartøyet «Nordsild». Kontrakten har en verdi på cirka 2,4 millioner kroner. Rederiet er storfornøyd med leveransene.

«Nordsild» fisker hovedsakelig torsk og sei samt sild. Kystnotfartøyet har igjen om lag 200 tonn av fiskekvoten sin. «Nordsild» er hjemmehørende i Ibestad kommune. Fartøyet eies av Nordsild Havfiske AS i Engenes.

– annonse inline –

2,4 millioner
Selskapet har inngått en kontrakt med Melbu Systems om å oppgradere fabrikken om bord i M/S «Nordsild». Kontrakten har en verdi på ca 2,4 millioner kroner, i følge daglig leder Børge Arvesen i rederiet.

(saken forsetter under bildene)

[metaslider id=5078]

Bedre forhold om bord
– «Nordsild» ser fram til å få ta den nye fabrikken i bruk over påske. Vi vil oppnå en bedre arbeidsflyt, lettere renhold, større fleksibilitet i fisket da vi kan fiske på ulike fiskeslag samtidig. Vi vil også få en vekt innmontert slik at vi slipper å taksere fangsten med øynene, som vi har gjort til nå. I tillegg monterer vi også en strømbedøver som skal bedøve all fisk, slik at vi sparer hender og armledd til mannskapet. Vi vil også oppnå en lettere arbeidsflyt mot lagringstankene, da vi kan styre hvilket rom fisken skal havne i fra arbeidsposisjonene, Vi ser virkelig fram til å få ta nyfabrikken i bruk, sier daglig leder i Nordsild Havfiske AS, Børge Arvesen, til 8445melbu.no.

Fornøyd med leveransene
– Vi vil også få ferdigstilt nye snurrevadbinger som Melbu Systems levere før på tampen av 2014, og som vi har vært meget fornøyd med, sier Børge Arvesen.

«Nordsild» har også hatt besøk av installatørselskapet Haneseth, som har hatt folk på kaia på Melbu de siste dagene. Haneseth har stått for de elektriske installasjonene knyttet til fabrikklinja. De har dessuten montert en del nye lyspunkter langs til den nye fabrikken.

– annonse bottom –