Melbu-skreien selger i utrolige mengder hos Rema 1000

Foto: Havforskningsinstituttet
– annonse top –

Skrei produsert ved Norway Seafood på Melbu har oppnådd en utrolig popularitet gjennom salg hos Rema 1000. Til nå er det solgt mer enn én million skreimåltider i Norge denne skreisesongen.

Det oppsiktsvekkende med salget av Melbu-skrei, er at skreien nå er like populær som laks hos Rema 1000. Kjeden har siden februar solgt 200 tonn skrei, alt produsert på Melbu-anlegget til Norway Seafoods. Det tilsvarer én million måltider fra skreifisket utenfor Lofoten og Vesterålen.

– annonse inline –

Det er en ny satsing på salg av fersk fisk hos Rema 1000 som har generert det fantastiske salget fra produksjonen på Melbu.

– Vi har nesten ikke solgt fersk torsk før. Siden vi starta med skrei i februar har vi hatt en helt ekstrem økning over hele landet i butikkene våre. Det sier kategorisjef for fisk og sjømat i Rema 1000, Trond Storrud.

Andre medier melder om at dagligvarekjedene har økt salget av skrei med 30 prosent i vinter. Også NorgesGruppen og Coop kan vise til nye høyder innen skreisalg. Rema har solgt skrei for 13,8 millioner kroner så langt i år. NorgesGruppen har solgt skrei og torsk for 21 millioner kroner i januar og februar. Det er en økning på 15 prosent.

Kilder: Nynorsk pressekontor, Avisa Hordaland, Intrafisk

– annonse bottom –