Melbu-skreien selger i utrolige mengder hos Rema 1000

Foto: Havforskningsinstituttet
Foto: Havforskningsinstituttet
– annonse top –

Skrei produsert ved Norway Seafood på Melbu har oppnådd en utrolig popularitet gjennom salg hos Rema 1000. Til nå er det solgt mer enn én million skreimåltider i Norge denne skreisesongen.

– annonse inline –

Det oppsiktsvekkende med salget av Melbu-skrei, er at skreien nå er like populær som laks hos Rema 1000. Kjeden har siden februar solgt 200 tonn skrei, alt produsert på Melbu-anlegget til Norway Seafoods. Det tilsvarer én million måltider fra skreifisket utenfor Lofoten og Vesterålen.

Det er en ny satsing på salg av fersk fisk hos Rema 1000 som har generert det fantastiske salget fra produksjonen på Melbu.

– Vi har nesten ikke solgt fersk torsk før. Siden vi starta med skrei i februar har vi hatt en helt ekstrem økning over hele landet i butikkene våre. Det sier kategorisjef for fisk og sjømat i Rema 1000, Trond Storrud.

Andre medier melder om at dagligvarekjedene har økt salget av skrei med 30 prosent i vinter. Også NorgesGruppen og Coop kan vise til nye høyder innen skreisalg. Rema har solgt skrei for 13,8 millioner kroner så langt i år. NorgesGruppen har solgt skrei og torsk for 21 millioner kroner i januar og februar. Det er en økning på 15 prosent.

Kilder: Nynorsk pressekontor, Avisa Hordaland, Intrafisk

– annonse bottom –
Forrige artikkelGratis parkering for kortnebbgåsa
Neste artikkelHer er skreien som Melbu-fileten skal produsere