Melbu: Rimi eller Prix kan bli solgt

– toppannonse –

Det er uklart om det blir Rimi- eller Prix-butikken som får nye eiere, men Coop-konsernet ønsker å selge en av butikkene på Melbu som de enten allerede eier eller som de kommer til å eie når de overtar ICA-konsernet.

– innsideannonse –

Den store utfordringen som Coop står overfor, er at de vil bli større enn det Konkurransetilsynet ønsker dersom de får kjøpe ICA-konsernet. Derfor oppstår det forviklinger på små steder hvor det både er Prix-butikker og Rimi-butikker.

Rimi er en butikk som eies av ICA-gruppen. Prix er en butikk som eies av Coop-konsernet. Når Coop kjøper opp ICA, får de ikke lov av konkurransetilsynet å ha to butikker i samme konsern på lille Melbu. Dermed på Coop bestemme seg for om de vil selge Coop eller Rimi på Melbu. Coop eier de i dag, mens Rimi blir deres eiendom dersom de får kjøpt ICA-konsernet. Og som eier av begge må de selge en av dem etter det Konkurransetilsynet har signalisert.

Dette kan være vanskelig å skjønne, men når Coop om ikke lenge vil eie både Coop og Rimi på Melbu, blir det for mye for Konkurransetilsynet. Det er Adresseavisen som har fått tilgang til et dokument fra Coop der de lister opp hvilke steder de ønsker å selge butikker. Det er imidlertid ikke sagt noe om de ønsker å selge Pris eller Rimi.

Det er Norgesgruppen som står fremst i køen for å kjøpe en av Coops butikker på Melbu. Norgesgruppen har butikker som Kiwi, Meny og Centra. Det mest sannsynlige er at Prix eller Rimi på Melbu overtas av Norgesgruppen, og får da et nytt navn som ligger innenfor Norgesgruppens butikkløsninger.

Noen steder vil Rema 1000 overta Rimi eller Coop-butikker, men det vil neppe være aktuelt på Melbu, rett og slett fordi Rema 1000 allerede finnes på Melbu. To Rema 1000 butikker på Melbu er lite aktuelt, og ville også gitt mindre konkurranse enn det Konkurransetilsynet vil tillate.

Konklusjonen er at Coop eller Rimi på Melbu blir solgt til Norgesgruppen, samtidig som en av butikkene vil framstå med nytt navn og ny eier.

– bunnannonse –
Forrige artikkelAp utraderer Melbu fra sitt politiske kart
Neste artikkelHadsel kommune er 23 millioner i minus