Melbu molo framstår som uferdig

melbu molo
– annonse top –

Også natt vil fredag ble det gjort mindre skader på veidekket på Melbu molo. Dermed ser det ut til at stormskader etter hvert har blitt mer regelen enn unntaket.

Stormbølgene som slo inn mot Melbu molo natt til fredag klarte nok en gang å vaske ut deler av veidekket på moloen. Det ble også kastet opp en god del stein opp av sjøen. Enkle reparasjoner er flere ganger gjort i etterkant av uvær og høye bølger, med uværet «Kyrre» som en foreløpig topp i mars 2014.

Kastet opp stein

Når selv en storm kan kaste massevis av stein opp på moloen, samtidig som deler av veien ut til Neptun enda ikke har blitt helt reparert, framstår moloanlegget på Melbu som uferdig.

– annonse inline –

Disputt med kommunen

Det har tidligere vært en disputt mellom Kystverket og Hadsel kommune om hvem som har ansvaret for vedlikeholdet av veien på moloen. Det ser ut til at Kystverket vil måtte ta på seg det fulle ansvaret for moloen dersom det skal bli en permanent og varing løsning for moloen på Melbu.

Ingen lys fungerer

Uværet «Kyrre» tok med seg et titalls av de flotte og lave lysene som hadde utviklet seg til å bli et slags landemerke på Melbu i mørketida. Flere av disse har blitt satt opp igjen, men det har ikke vær lys på moloen siden mars 2014. I det siste er flere av lysene i det miste var satt på plass, men har fortsatt ikke lyst.

– annonse bottom –