Melbu-mann gravlegger drømmeplaner

– annonse top –

Melbu-mannen Torfinn Bendiksen gravlegger drømmeplanene om å opprette et gigantisk turistprosjekt under Raftsundbrua.

Allerede ved nyttår var det klart at Torfinn Bendiksen ikke lenger ville satse på drømmen om å etablere en helt ny turistby i område rundt Raftsundbrua, nærmere bestemt på nordvestspissen av Austvågøya i Hadsel. Allerede da hadde Bendiksen solgt eiendommene i området til Marianne Solfrid Kristoffersen på Sortland for 950.000 kroner.

– annonse inline –

Da planene med brask og bram ble lansert i 2008 gjennomførte Hadsel kommune en hyperrask reguleringsendring. Ordfører Kjell-Børge Freiberg uttrykte stor interesse og entusiasme omkring prosjektet.

Siden da er det kun i nærområdet rundt Stokmarknes at turistprosjekter har fått blomstre i Hadsel kommune; Hurtigruten Hus med Hurtigrutemuseet og Vesterålen Kysthotell (tidligere Turistsenteret / Kinnarps). Alle andre turistprosjekter har til nå blitt nedstemt av kommunens politikere.

– Jeg har solgt eiendommen og prosjektet er avsluttet for mitt vedkommende, sier Torfinn Bendiksen nå, i en SMS til Vesteraalens Avis.

– Det er for tidlig å si hva vi som nye eiere skal bruke eiendommen til. Det er en fantastisk fin plass som vi nå kartlegger, sier Marianne Solfrid Kristoffersen til avisen. Hun er nå i gang med full restaurering av hovedhuset på eiendommen.

Faximile: Lofotposten 14.06.2008

– annonse bottom –