Melbu-lista skal vurdere sin politiske framtid

Havfisk
– annonse top –

Melbu og omegn samarbeidsliste skal over nyttår vurdere hvorvidt det lokale Melbu-partiet skal fortsette som før eller oppløse seg selv.

Partiet ble opprettet halvveis inn i 2011 og var klar med sitt partiprogram før kommunestyrevalget samme høst. Partiet ble opprettet i etterkant av voldsomme interne stridigheter i Hadsel Arbeiderparti, der Ørjan Robertsen fikk mye av «æra» for at samarbeidet mellom en rekke tidligere sammensveisede Ap-representanter i Hadsel nådde sitt frysepunkt.

– annonse inline –

Også Hadsel fellesliste var resultat av utbrytere fra Hadsel Arbeiderparti, men disse representantene er nå tilbake i Arbeiderpartiet etter at tidligere ordfører Ørjan Robertsen på Melbu etter hvert har mistet sine posisjoner og mye av sin innflytelse i partiet. Ørjan Robertsens nå reduserte makt i Hadsel Arbeiderparti åpner på mange måter opp for en større samling av politiske representanter til kommunestyrevalget høsten 2015.

Jan Steffensen fra Melbu er leder for Melbu og omegn samarbeidsliste. Han er også partiets eneste faste representant i kommunestyret. Det politiske partiet sa høsten 2011 i følge Vesteraalens Avis at partiet spesielt skulle fokusere på kommunal tilrettelegging og utvikling av Melbu-området og i distriktene i Hadsel. MOS har i løpet av de tre siste årene arbeidet for et godt kommunalt tjenestetilbud der folk bor.

– Vi har ikke tatt endelig stilling til om vi skal videreføre Melbu og omegn samarbeidsliste, men vi arbeider videre med saken over nyttår. Vi må bestemme oss innen 31. januar 2015, sier Jan Steffensen i MOS til 8445melbu.no.

Melbu og omegn samarbeidsliste har blant annet vært sterkt engasjert i arbeidsplassene knyttet til trålerkvoter som skal levere fangst til fiskeidustrianlegget til Norway Seafoods AS på Melbu.

Foto: Thor-Ivar Guldberg

– annonse bottom –