Melbu: Lokalbanken krevde to tusen for mye i bankgebyrer

– annonse top –

I løpet av halvannet år krevde lokalbanken på Melbu inn mer enn to tusen kroner for mye i bankgebyrer. Feilen ble oppdaget ved en tilfeldighet. Beløpet er nå tilbakebetalt fra banken til kunden.

Dersom du synes bankgebyrene dine er unormalt høye, er det kanskje på tide å sjekke kontoutskriften. Fra desember 2012 innførte Sparebank 1 Nord-Norge en rekke ulike bankgebyrer i forhold til kundenes status. Opprettelsen av gebyrene ble kun opplyst på en bankutskrift. Om man ikke leser bankutskriften nøye nok, kan det med andre ord komme ulike overraskelser.

– annonse inline –

Slik var det også på Melbu, der en bankkunde i perioden fra desember 2012 til april 2014 ble fakturert med 2200 kroner for mye i faste månedsgebyrer. Etter at feilen ble oppdaget ble totalutgiften på kroner 4150 redusert til kroner 1950,-. Før dette tidspunkt tok Sparebank1 Nord-Norge ikke faste bankgebyrer for den aktuelle kunden. Resultatet ble likevel et par tusen ekstra utgiftskroner i faste bankgebyrer, selv etter at halve kostnaden var returnert til kunden.

– annonse bottom –