Melbu: Lokalbanken krevde to tusen for mye i bankgebyrer

– toppannonse –

I løpet av halvannet år krevde lokalbanken på Melbu inn mer enn to tusen kroner for mye i bankgebyrer. Feilen ble oppdaget ved en tilfeldighet. Beløpet er nå tilbakebetalt fra banken til kunden.

– innsideannonse –

Dersom du synes bankgebyrene dine er unormalt høye, er det kanskje på tide å sjekke kontoutskriften. Fra desember 2012 innførte Sparebank 1 Nord-Norge en rekke ulike bankgebyrer i forhold til kundenes status. Opprettelsen av gebyrene ble kun opplyst på en bankutskrift. Om man ikke leser bankutskriften nøye nok, kan det med andre ord komme ulike overraskelser.

Slik var det også på Melbu, der en bankkunde i perioden fra desember 2012 til april 2014 ble fakturert med 2200 kroner for mye i faste månedsgebyrer. Etter at feilen ble oppdaget ble totalutgiften på kroner 4150 redusert til kroner 1950,-. Før dette tidspunkt tok Sparebank1 Nord-Norge ikke faste bankgebyrer for den aktuelle kunden. Resultatet ble likevel et par tusen ekstra utgiftskroner i faste bankgebyrer, selv etter at halve kostnaden var returnert til kunden.

– bunnannonse –
Forrige artikkelSommer-Melbu 2014: Johan Moes Kveld i Alf Prøysens ånd
Neste artikkelMelbu havn: Uværet «Kyrre» tok også med seg viktig sjøkabel