Melbu har «Black Jack» i fiskelykke på land

Fiskelykke Melbu
– annonse top –

– annonse inline –

Bor du på solsiden av øya har du alltid «Black Jack» i fiskelykke. Vårt interaktive kart viser alle de 21 fiskevannene vi har lett tilgjengelige fra Melbu.

Ikke mindre enn 21 flotte fiskevann på Hadseløya ligger og venter på at du skal finne fram fiskeutstyret og planlegge årets sesong med ferskvannsfiske.

Interaktivt kart
Her på 8445melbu.no har vi tatt oss tid til å studere kartet nærmere. Via vårt interaktive kart viser vi deg hvor alle vannene ligger. Klikker du på markeringene i kartet, får du ytterligere informasjon om fiskevannene.

Mange gode fiskevann
Det er ikke alle vannene som har like mye fisk. Vi kan heller ikke skryte på oss stor kunnskap om hvert enkelte fiskevann. Halve moroa er å følge kartet og ta turen, også for litt bålkos og sosial hygge med venner og kjente. Kanskje blir det noen nye venner også.

Mange nær Melbu
Om lag halvparten av vannene på Hadseløya ligger ikke mindre enn to til fire kilometers vandring fra Melbu: Stenga, Vaktdalsvannet, store og lille Båtvannet, Uvannet, store og lille Ongstadvannet, Nakkvannet og Setervannet. De andre vannene på Hadseløya når du lettest med sykkel, bil eller buss, enten fra Lekang, Teigan eller nordsida av Hadseløya.

Flott i Vatndalen
Vannene i Vatndalen på nordsiden av øya kan du også nå til fots, men det er mer enn en mil trasking fra Melbu for å komme dit. Derfor foretrekker mange å kjøre bil og parkere på opparbeidet parkeringsplass i Vatndalen. Det nederste av de to vannene i dalen er også tilrettelagt for bevegelseshemmede. Fine opparbeidede bålplasser finner du også der. Med buss til Vatndalen kan du også gå over øya tilbake til Melbu, fortrinnsvis etter at fisken er dratt i land.

Lett på Yttersia
De fleste som fisker på Teiganvannene kjører bil og parkerer ved fylkesveien på Teigan. Derfra er det kort vei opp til det første vannet. Det er litt lengre til de indre vannene, men det er svært lett å gå.

De tre vannene øst for Husbykollen har vi ingen kunnskaper om. Har vært der, har erfaring med fiske i vannene eller hørt noe fra andre, ønsker vi dine tilbakemeldinger.

Fiskeregler
Vær oppmerksom på at det gjelder egne regler for fiske i ferskvann. Du må blant annet huske å kjøpe fiskekort eller innhente fisketillatelse hos fiskerettshaveren. Årsavgiften for enkeltperson i fiske i vassdrag er for tiden 247 kroner. For en familie er avgiften 394 kroner. I tillegg kommer ofte fiskeavgift til fiskerettshaveren.

Har du hatt fiskelykke?
Har du hatt fiskelykke eller vet hva man kan fiske i de ulike fiskevannene på Hadseløya? Da ønsker vi å høre fra deg. Send en melding til redaksjonen via vår kontaktside eller legg inn en kommentar på vår Facebook-side, så legger vi inn flere detaljer i det interaktive kartet.

PS: Historier om breiflabb Nakkvannet og nise i Vaktdalsvannet kommer ikke på trykk.

– annonse bottom –
Forrige artikkelTrekker trussel om kutt på Melbu-ferga
Neste artikkelMelbus 17. maikomité er godt forberedt