Melbu-elever støtter riving av Rødskolen

Rødskolen Melbu
Rødskolen Melbu
– toppannonse –

Fire elever på Melbu skole er intervjuet av Melbu-gutten Thomas Gundersen i Bladet Vesterålen. De er klare i sin holdning: – Riv Rødskolen.

Det er niendeklassingene Bastian Holst, Renate Elshaug, Amna Syeda og Jens-Einar Sørensen som er intervjuet i Bladet Vesterålen. De er svært glade for at det nå bygges ny skole på Melbu, men på spørsmål om vern eller riving av Rødskolen, er alle fire enige.

– innsideannonse –

– Jeg ser ikke noe poeng i å beholde denne gamle skolen når vi nå får en helt ny, sier Renate. Bastian mener bygget har utspilt sin rolle. – Det er i veldig dårlig stand, skikkelig nedslitt og mangler ventilasjonsanlegg, sier Renate til avisen.

De fire har ikke noe spesielt forhold til veggmaleriene i skolens aula, som er laget av Harald Peterssen. De mener imidlertid at bygget på tross av kunsten på et eller annet tidspunkt må rives. Like enige er de ikke i spørsmålet om overføring av veggmaleriene til den nye skolen i form av fotografier.

Området hvor Rødskolen står i dag skal brukes som sikkert trafikkområde og til lekeplass. Flere verneinstanser har vurdert det slik at verken bygget eller veggmaleriene er verneverdige.

– bunnannonse –
Forrige artikkel80 dramatiske minutter om bord på bilferga «Tysfjord»
Neste artikkelLærer om Rødskolen: – På grensa til det latterlige