Resultatene til Melbo har vært skrøpelige i det siste, og det begynner å bli en stund siden de marineblå hentet hjem tre poeng. Melbo står uten seier siden 5-2 kampen mot Stålkameratene 30. april. De fleste hadde et håp om en opptur da Fauske/Sprint gjestet Melbu stadion på lørdag. Men slik gikk det ikke.

Av Thomas Gundersen

Kampens første omgang var preget av mye varierende spill fra Melbo sin side. Det var lite som stemte for hjemmelaget. Fauske/Sprint åpnet kampen best, men Melbo hang med i svingene. Det ble mye stillingskrig de første 45, og et par målsjanser til begge lag. Verken Melbo eller Fauske utnyttet disse sjansene godt nok, og gikk til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang åpnet mye mere eksplosivt. Begge lag hadde flere målsjanser i løpet av omgangens første minutter. Det skulle likevel ta 54 minutter før den første scoringen kom. Til Melbos store frustrasjon gikk bortelaget opp i ledelsen etter scoring av Richard Halvorsen. To minutter senere ble frustrasjonen ennå større da Eirik Schøning satte 0-2 for gjestene fra Fauske. Etter de to baklengsmålene begynte hjemmelaget sakte men sikkert å våkne. 65 minutter var spilt da Einar Hansson jogget av banen og gjorde plass for Thomas Rønning. Dette byttet satte fart i et noe tafatt Melbo-lag

(saken fortsetter under bildet)

Dette bilde snakker for seg selv. Melbos kaptein Stian Fredriksen (t.v) og spillende trener Thomas Rønning var relativt nedslått etter 4-2 tapet lørdag. (Foto: Thomas Gundersen)

Etter 70 minutter satt endelig reduseringen for Melbo. Innebytter Thomas Rønning var arkitekten bak denne scoringen. Han tråklet seg gjennom gjestenes forsvar som om forsvarspillerne var kjegler, og slo ballen inn til en ventende Ruben Tollefsen. Han fikk en enkel jobbe med å sette kula forbi Fauske-keeper Lars Hjemaas.

Hjemmelaget våknet for alvor etter denne scoringen, og åtte minutter senere kunne hjemmefansen slipp jubelen løs igjen. Ballen ble løftet inn i feltet, der steg Mathias Bergvik til værs og headet inn utlingsmålet for MIL. Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, og øynet nå poeng i det fjerne. Men dessverre holdt det ikke helt inn i for Melbo. Med 83 minutter på klokka ble en Fauske-spiller lagt ned i feltet av Melbos Richard Tjelta. Dommerens avgjørelse her var enkel, Richard fikk marsjordre og Melbo ble redusert til 10 mann. Det påfølgende straffesparket gikk i mål til tross for at Melbo-keeper Martin Brun gikk riktig vei.

Med 2-3 på scoringstavla så det mørkt ut for Melbo. Hjemmelaget presset på for en utligning, men med én mann mindre resulterte dette i en kontring imot. Tamba Tampe Dennis satte inn 2-4 og punkterte kampen med tre minutter igjen av ordinær tid. Dette resultatet stod seg ut kampen, og Fauske/Sprint kunne slippe jubelen løs. Det var et slukøret hjemmelag som tuslet av banen etter sitt andre strake tap.

Hjelpetrener Geir Bjørsviks kommentar i etterkant av kampen lød som følger:

– I dag var det for halvhjerta! Vi klarte ikkje å etablere nok spill, vi hadde for lavt balltempo og for lite bevegelse. Vi kom oss aldri skikkelig i gang, så får vi to baklengs, og då våkna vi. Så tar vi over kampen og spælla bra, også er det rødt kort og straffe som gjør at vi fall sammen igjen. Resten av kampen blir spilt med en mann mindre, og vi må ta sjansa. Så får de da denne kontringa som de scora på. Sånn kan jo skje, uansett så var vi nødt å ta en sjanse. Men likevel så vardet ikkje godt nok! Det er ikkje sånn MIL skal framstå!

Etter åtte serierunder er tabellplasseringen uforandret i forhold til MIL. De ligger forsatt som nummer 8 på tabellen, med 10 poeng etter 3 seiere, 1 uavgjort og 4 tap.

NB! Førstkommende onsdag går årets første lokalderby av stabelen i Blåbyhallen kl. 18.30. Melbo gjester tabelltoer Sortland i jakten på tre kjærkommende poeng. MIL håper så mange som mulig tar turen til Blåbyhallen for å heie dem fram.