Fredag 28. august gjestet daværende tabellsjuer Mosjøen Melbu stadion. Etter et 0-4 tap på bortebane i mai var MIL sultne på revansje. Slik ble det også, og Melbo gikk seirende ut av en målrik kamp. Etter 90 minutter kunne MIL juble for tre poeng etter en skikkelig sliteseier.

Av Thomas Gundersen

Melbo var nær å ta ledelsen knapt minuttet ut i kampen, etter en stor sjanse ved Torjus Nikolaisen. Like etter smalt det i motsatt ende. Mosjøen fikk frispark i god posisjon og dette ble limt opp i krysset av Eirik Høgseth. Bare seks minutter etter 1-0 scoringen ble det nettsus på stadion igjen.

Denne gangen var det hjemmefansen som kunne juble. Kristoffer Moss ble spilt gjennom alene på venstresiden, og satte inn 1-1. Mosjøen gikk direkte i angrep fra avsparket, og Sindre Ånes sendte gjestene opp i 2-1 sekunder etter MILs utligning. 11 minutter etter Mosjøens andre scoring, smalt det på nytt. Kristoffer Moss satte inn sitt andre for dagen på frispark, etter at Thomas Rønning ble felt bakfra som bakerste mann. Utrolig nok ble det ikke delt ut noe kort i denne situasjonen. Stillingen 2-2 stod seg til pause.

(saken fortsetter under bildet)

2015-09-01-melbo-mo-fotball-ekstra-660-440
Situasjonen i forkant av MILs 2-2 scoring. Thomas Rønning blir felt bakfra like utenfor sekstenmeteren. Utrolig nok valgte dommeren å IKKE! gi noe kort i denne situasjonen. (Foto Thomas Gundersen)

Over i andre omgang skjedde det ikke spesielt mye de ti første minuttene. I det 57. spilleminutt headet Haider Al-Kharasany hjemmelaget opp i ledelsen. Det skulle ikke ta mer enn åtte minutter før historien fra først omgang gjentok seg. Mosjøen ulignet til 3-3 med Andreas Mikalsen. Corner er mål heter det, og nok et dødballmål smalt i nota etter 70 minutter. Denne scoringen var signert MILs andre midtstopper Richard Andre Tjelta. Til tross for flere sjanser den siste halvtimen ble det ikke flere scoringer, og Melbo kom seirende ut av en skikkelig slitekamp.

I neste serierunde reiser Melbo til Sandnessjøen hvor de møter nettopp Sandnessjøen IL. Hjemmelaget har vunnet fem, tapt to og spilt en uavgjort hjemme på Stamnes Arena så langt. Målstatistikken viser at Sandnessjøen har nettet 32 ganger på eget gress, og sluppet inn 13. Forrige gang MIL møtte Sandnessjøen endte det 2-2 hjemme på Melbu stadion. Selv om Melbo vil møte tøff motstand i hjemmelaget satser vi på tre poeng. «Alt for MIL»