Fredag gjestet MIL Sagbakken kunstgress, og på andre banehalvdel stod serieleder Mo IL. Et sjanseløst Melbo-lag ble banket skikkelig og tapte så det sang. Sluttresultat ble 8-1 til serielederen.

Av Thomas Gundersen

Melbo hadde ikke spesielt mye å stille opp med borte mot Mo IL, og ble sendt hjem med åtte baklengsmål. Hjemmelaget tok kommandoen tidlig i kampen, og etter en halvtimes spill var stillingen 3-0, og Kim Andre Råde kunne juble for hattrick. Begge lag fikk en scoring hver før pause. Mo gikk opp i 4-0 med Eirik Moen, før Haider Al-Kharasany satte inn reduseringen for Melbo. Over i andre omgang forsatte Mo der de slapp. MIL var sjanseløse og fikk fire nye scoringer i fleisen. Ved siste fløytesignal var stillingen 8-1 til hjemmelaget.

Thomas Rønning hadde følgende å si om kampen på Sagbakken kunstgress:

– Vi har en avtale om hvordan vi skal spille, men i dag fungerte det ikke. Vi er mange som må gå i oss selv etter denne kampen. Og det kan også hende at jeg la opp til feil taktikk i forkant. Det var rett og slett dårlig over hele linja, og det er bare å legge seg flat, sier Thomas Rønning til VOL.

I neste serierunde kommer Mosjøen IL på besøk til Melbu stadion. Mosjøen ligger på 7. plass, ett poeng foran Melbo som fortsatt ligger på 8. plass med 21. poeng. Mosjøen har så langt vunnet tre kamper på bortebane og tapt fire. Gjestene har ikke vært spesielt målfarlige på bortebane, og har nettet 13 mål på 7 kamper, mens de har sluppet inn 22. Etter to strake tap håper vi på en opptur mot Mosjøen. Vi håper flest mulig tar turen opp på Melbu stadion førstkommende fredag 28. august kl. 15.30 for å heie fram vårt kjære MIL.