Marion Celius stenger legekontoret på Melbu

legekontoret
– annonse top –

Helse- og omsorgssjefen i Hadsel, Marion Celius, har besluttet å stenge legekontoret på Melbu – stikk i strid med tidligere forutsetninger.

Det var Bladet Vesterålen som først omtalte saken. Melbu legekontor blir stengt fra 6. juli til 17. august. I denne perioden må folk fra Melbu reise tre mil tur-retur Stokmarknes for å få behandlet det minste gnatt, om det så bare er en flis i fingeren som må ut.

– annonse inline –

Da kommunestyret i Hadsel valgte å overta legekontoret på Melbu, var det med en klar forutsetning om at legekontorene på Stokmarknes og Melbu var likestilt. Dette har nå helse- og omsorgsjef Marion Celius nå sett bort fra, og stenger like godt legekontoret på Melbu med kun 14 dagers varsel.

I følge Bladet Vesterålen ønsker helse- og omsorgssjef Marion Celius at pasientene på Melbu skal være forberedt på stengningen i sommer. Dersom du har time ved Melbu legekontor vil du bli kontaktet for endring av legetimen din, som må tas på Stokmarknes.

Helse- og omsorgssjefen hevder at legetilbudet blir mindre sårbart ved å flytte personell fra Melbu til Stokmarknes denne sommeren. Det blir normal drift på Melbu etter sommeren.

Helse- og omsorgssjef Marion Celius har bedt kontorlederen på Melbu, Katja Walle, om å uttale seg med argumentasjon om at årsaken til stengningen er at det er flere PC-er for helsepersonell på Stokmarknes. Samtidig sier kontorleder på Stokmarknes, Wenche Johnsen, at det er færre som oppsøker lege om sommeren enn eller i året.

Denne skribenten kan ikke forstå annet at påstandene fra helse- og omsorgssjefen, samt kontorlederne ved legekontorene på Melbu og Stokmarknes taler mot bedre vitende. Dersom det er færre besøkende ved legekontorene på Melbu og Stokmarknes, finnes det ingen plausible argumenter for å stenge legekontoret på Melbu. Det er bedre med et halvfullt kontor på Melbu enn et stengt kontor på Melbu. Så enkelt er det.

– annonse bottom –