Lofoten FpU vil la deg drikke i parken

– annonse top –

Lederen i Lofoten FpU mener at det bør bli lovlig for alle å drikke vin i parken. Politiet har viktigere oppgaver enn å ta fra folk øla i parken, mener Tommy Fleines Kristoffersen.

– annonse inline –

I et debattinnlegg i Lofotposten viser han til at det i Norge er forbudt å drikke alkohol i offentligheten. Man kan bli straffet med bot eller fengsel i opptil seks måneder. Forbudet gjelder alle offentlige plasser uten skjenkebevilling, slik som parker og torg. FpU ønsker å fjerne dette forbudet, skriver han.

– Alkohol er en lovlig vare som de aller fleste av oss har et sunt forhold til. Ute i sommervarmen kan det være godt å ta seg et glass vin eller en boks øl. Drar man til parken med kjæresten for å dele en flaske vin, kan man fort ende opp med å dele en bot i stedet. Fredelige mennesker som nyter alkohol i parken eller på torget er kriminelle. Slik skal det ikke være.

– Politiet har viktigere saker å ta seg av enn å ta ølen fra folk. De skal speide etter kriminelle – ikke mennesker med ølboks i hånden. De som misbruker alkohol og lager bråk, bryter allerede andre lover som gjelder offentlig ro og orden. Forbudet mot drikking i offentligheten kan altså fjernes helt uten problem. FpU sier ja til et glass vin i parken!

– annonse bottom –
Forrige artikkelUtenlandske turister flokker til Troms i hopetall
Neste artikkelEldre mann funnet død i grøfta