Musikkforeningen mellom to permer

– annonse top –

Det var en stolt bokkomité som torsdag ettermiddag lanserte Melbo musikkforenings hundre år lange historie mellom to permer.

Seansen fant sted mellom skrujern og vaffeljern på Jernvareforretningen i Chr. Frederiksens gate på Melbu torsdag ettermiddag. Utenfor spilte en del av musikkforeningen feiende marsjer, mens mange medlemmer ligger hjemme i influensa etter en ukes feiring av foreningen i Spania.

– annonse inline –

Bokkomiteen har bestått av tre medlemmer i foreninga; Trond Ringlund, Laila Johansen og Svein Reinholdtsen. Et tilbakeblikk i notater viser at de startet arbeidet med boka allerede for nærmere fem år siden, nærmere bestemt den 29. Januar 2010. Trioen har hatt god hjelp fra Asle Johansen i forbindelse med den tekniske utformingen av boka.

– Det har vært noe «jævelsk» med arbeid, konstaterte Laila Johansen da hun introduserte boka under lanseringen. Det har vært noe å gjøre hver eneste dag gjennom 2014 kan hun fortelle.

Bokkomiteen trekker fram mangeårig medlem i musikkforeningen, Ørjan Iversen, som en viktig kilde til historien de nå har samlet mellom nær 200 sider.

(saken fortsetter under bildet)

2014-10-16-melbo-musikkforening-boklansering-IMG_8890-660-440
Mellom skjujern og vaffeljern bidro medlemmer fra Melbo Musikkforening til lanseringen av foreningens hundre år lange historie.

– Hans dagbok og notater har vært avgjørende og utgjør ryggraden i den boka som nå endelig foreligger i dag. Vi må også trekke fram Bente Mårtenson som har vært til uvurderlig hjelp til å finne fram i diverse arkiver, sier Laila Johansen, som synes det er stor stas og verdt innsatsen når hun ser på resultatet mellom to permer. En god start på hovedfeiringa i Melbu samfunnshus førstkommende lørdag.

Trond Ringlund siterte fra forordet i boka, og slo fast at kildene formelig snakket til bokkomiteen og fremførte en levende historiefortelling.

– Historien om Melbu Musikkforening gjenspeiler på mange måter historien til stedet Melbu. Gjennom historien har stedet hatt oppturer og nedturer. Musikkforeningen har hver gang kommet ned på beina, sa Trond Ringlund, som også poengterte den viktige verdien som dugnaden i foreningen har betydd.

– Dugnad skaper vennskap, sa Trond Ringlund, som understreker at dugnad som fenomen er viktig å ta med seg i foreningssammenheng.

(saken fortsetter under bildet)

2014-10-16-melbo-musikkforening-boklansering-IMG_8883-660-990
Boka er til salgs på Jernvareforretningen. Prisen er kroner 450,- per stykk. Opplaget er på 500 eksemplarer. Omfanget er snaut 200 sider. Det eldste bildet i boka er fra 1896, knyttet til en forløper av foreninga. Bildene er tatt av medlemmer i foreninga og hentet fra ulike arkiver.
– annonse bottom –