Lager ny vri på legendarisk sjokoladebolle

– annonse top –

For første gang siden 1950-tallet blir det laget en ny vri på den legendariske sjokoladebollen som nesten alle Melbuværinger har et forhold til.

Akkurat som for Melbukaviaren er også oppskriften på sjokoladebollene til Stein Magnussens Bakeri en familiehemmelighet. Produksjonen av sjokoladebollene startet på midten av 1950-tallet da bakeriet holdt til i Chr. Frederiksens gate 22, hvor Melbukontoret, Akademiet og ungdomsklubben på Melbu i dag har adresse.

– annonse inline –

Over disken i bakeriet er Stein Magnussen, som har drevet bakeriet i en mannsalder, tilbakeholden når det gjelder oppskriften. – Den har vært hemmelig i over 50 år og forblir hemmelig, sier han til 8445melbu.no.

Mange på Melbu har et spesielt forhold til sjokoladebollene til bakeriet. Den er en smak som mange har vokst opp med gjennom årtier, og som mange fortsatt sender som julegave til fjern og nær som bare må ha smaken av disse sjokoladebollene.

Nå har bakeriet på Melbu gått et steg videre med sjokoladebollene, samtidig som den gamle sjokoladebollen beholdes slik den alltid har vært. Smaken på den nye sjokoladebollen er den sammen inni, men på utsiden er det et strø som er litt forskjellig. Og så er den nye sjokoladebollen utstyrt med en pinne, som uten til må kunne karakteriseres som et hint av «modernisme» innen konditorfaget.

Oppfordringen får derfor bli: Ta en tur på bakeriet og smak selv, eller benytt et av utsalgene på Stokmarknes eller Sortland.

– annonse bottom –